Knolselderij-roast
-
Snijd de boven- en onderkant van de knolselderij in tot 1 centimeter diep.
-
Breng een grote pan water aan de kook en kook de knolselderij 75 minuten in zijn geheel.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Hak de knoflook, tijm en rozemarijn fijn.
-
Meng voor de marinade de miso, tomatenpuree, ahornsiroop, mosterd, olijfolie, knoflook, tijm, rozemarijn, paprikapoeder, ketjap, sojasaus en de rasp- en sap van een sinaasappel tot een dikke pasta. Breng op smaak met zout en peper.
-
Haal na het koken de knolselderij uit de pan. Wrijf de hele knol in met de marinadepasta.
-
Leg de knolselderij op een bakplaat of grote schaal, dek af met aluminiumfolie. Rooster voor 30-45 minuten in de oven.
-
Verwijder het folie, kwast de marinade/sappen weer over de knol en rooster 30 minuten zonder folie.
-
Laat 10 minuten rusten.
Bijgerecht: chimichurri
-
Hak de peterselie, dragon, oregano, knoflook en rode peper fijn.
-
Meng in de kom de gehakte kruiden samen met de rasp- en het sap van de citroen en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Bijgerecht: zoete-aardappelpuree
-
Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke stukken.
-
Breng een grote pan met de zoete aardappel en water aan de kook.
-
Kook in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat goed droogstomen.
-
Voeg de boter en melk toe en stamp tot een gladde puree.
-
Breng op smaak met de crème fraîche, nootmuskaat, zout en peper.
-
Verdeel de puree over een grote schaal. Garneer met chimichurri en geroosterde hazelnoten.
Bijgerecht: Mosterdkaviaar
-
Doe het mosterdzaad, appelazijn, suiker, water en een snuf zout in een steelpan en breng langzaam aan de kook.
-
Draai het vuur laag en laat 30 minuten zacht koken. Voeg eventueel wat vocht toe als het te droog wordt.
-
Laat de mosterdkaviaar afkoelen en bewaar in de koelkast.
Bijgerecht: Rode-bietensalade
-
Verwijder de schil van de sinaasappel. Snijd in partjes en verwijder de vliesjes.
-
Snijd de rode bieten in partjes.
-
Verdeel de sinaasappel samen met de bieten over een schaal. Verkruimel de feta erover.
-
Garneer met verse munt, olijfolie, zout, peper en de mosterdkaviaar.
Serveren
-
Serveer de knolselderij-roast met de zoete aardappelpuree, bietensalade en chimichurri.
0 reacties