De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Knolselderij-roast

Deze knolselderij-roast is hét plantaardige showstuk dat je tafel meteen een beetje magisch maakt. De knol wordt zacht van binnen en lekker knapperig van buiten. Met de frisse chimichurri en romige zoete-aardappelpuree erbij is het bijna onmogelijk om niet voor een tweede keer op te scheppen!

60 min. voorbereidingstijd
90 min. wachttijd
Direct naar recept
Knolselderij-roast

Een recept van

  • Geneal Harreman

    Geneal Harreman 24Kitchen de Brigade
  • Pien Wekking

    Pienlaathaaretenzien 24Kitchen de brigade

"Hou je van pit? Voeg dan een theelepel chilivlokken aan de marinade toe."

Bereidingswijze

Knolselderij-roast

  1. Snijd de boven- en onderkant van de knolselderij in tot 1 centimeter diep.  

  2. Breng een grote pan water aan de kook en kook de knolselderij 75 minuten in zijn geheel.  

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.  

  4. Hak de knoflook, tijm en rozemarijn fijn. 

  5. Meng voor de marinade de miso, tomatenpuree, ahornsiroop, mosterd, olijfolie, knoflook, tijm, rozemarijn, paprikapoeder, ketjap, sojasaus en de rasp- en sap van een sinaasappel tot een dikke pasta. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Haal na het koken de knolselderij uit de pan. Wrijf de hele knol in met de marinadepasta. 

  7. Leg de knolselderij op een bakplaat of grote schaal, dek af met aluminiumfolie. Rooster voor 30-45 minuten in de oven. 

  8. Verwijder het folie, kwast de marinade/sappen weer over de knol en rooster 30 minuten zonder folie. 

  9. Laat 10 minuten rusten. 

Bijgerecht: chimichurri

  1. Hak de peterselie, dragon, oregano, knoflook en rode peper fijn.  

  2. Meng in de kom de gehakte kruiden samen met de rasp- en het sap van de citroen en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. 

Bijgerecht: zoete-aardappelpuree

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke stukken.  

  2. Breng een grote pan met de zoete aardappel en water aan de kook.  

  3. Kook in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat goed droogstomen.

  4. Voeg de boter en melk toe en stamp tot een gladde puree. 

  5. Breng op smaak met de crème fraîche, nootmuskaat, zout en peper.  

  6. Verdeel de puree over een grote schaal. Garneer met chimichurri en geroosterde hazelnoten. 

Bijgerecht: Mosterdkaviaar

  1. Doe het mosterdzaad, appelazijn, suiker, water en een snuf zout in een steelpan en breng langzaam aan de kook.

  2. Draai het vuur laag en laat 30 minuten zacht koken. Voeg eventueel wat vocht toe als het te droog wordt. 

  3. Laat de mosterdkaviaar afkoelen en bewaar in de koelkast.

    In een weckpotje is je zelfgemaakte mosterdkaviaar een week houdbaar.

Bijgerecht: Rode-bietensalade

  1. Verwijder de schil van de sinaasappel. Snijd in partjes en verwijder de vliesjes.   

  2. Snijd de rode bieten in partjes.

  3. Verdeel de sinaasappel samen met de bieten over een schaal. Verkruimel de feta erover.

  4. Garneer met verse munt, olijfolie, zout, peper en de mosterdkaviaar. 

Serveren

  1. Serveer de knolselderij-roast met de zoete aardappelpuree, bietensalade en chimichurri. 

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade S2

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.