Het is weer tijd om een Oer-Hollandse klassieker een Turkse twist te geven. Compleet met ballen die gemaakt worden van bulgur. Benieuwd hoe je het maakt? Karsu deelt haar hemelse recept. 

Karsu Dönmez

Ingredienten

4
Personen

Turkse boerenkool

  • 1 ui
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 rode peper
  • 5 eetlepel olijfolie
  • 500 g voorgesneden boerenkool
  • peper en zout

Knoflook-yoghurt

  • 4 eetlepels yoghurt
  • 2 tenen knoflook

Bulgur-köfte

  • 1 grote vastkokende aardappel
  • 200 g fijne bulgur
  • 200 ml water
  • 1/4 rode ui
  • 1 theelepel peperpuree
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel gemalen komijn

Bereidingswijze

45 minuten

Turkse boerenkool 

Stap 1: 
Pel en snijd de ui fijn. Snijd de paprika en rode peper fijn.  

Stap 2: 
Verhit olie in een pan en bak de ui, paprika en rode peper voor circa 5 minuten. Voeg vervolgens de boerenkool toe aan de pan met ongeveer 100 ml water en stoof op laag vuur voor circa 20 minuten. Breng op smaak met zout en peper.  

Knoflook-yoghurt 

Pers de knoflook en meng door de yoghurt

Bulgur-köfte  

Stap 1: 
Kook de aardappel in de schil in circa 15/20 minuten gaar. Laat even afkoelen en verwijder daarna de schil. Doe de aardappel in een kom van een vijzel en maal fijn tot een elastische en deegachtige substantie. 

Stap 2: 
Wel de bulgur in warm water. Pel en snijd de ui grof. 

Stap 3: 
Doe de bulgur, ui, peperpuree, komijn, zout en bloem in een keukenmachine en meng goed door. Voeg dan de aardappelpuree toe en meng tot een deeg. Draai dan tot een bol en leg in een kom. Maak je handen een beetje nat en rol kleine ovale ballen van het bulgur-mengsel.  

Stap 4: 
Serveer de Turkse boerenkool met de knoflook-yoghurt op een grote schaal. En serveer daarnaast Çiğ köfte op een grote schaal. Garneer met peterselie. 

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Geef je waardering

Turkse boerenkool
Turkse boerenkool