De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Turkse boerenkool met bulgur-köfte

Het is weer tijd om een Oer-Hollandse klassieker een Turkse twist te geven. Compleet met ballen die ook wel Çiğ köfte worden genoemd. Benieuwd hoe je het maakt? Karsu deelt haar hemelse recept. 

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Turkse boerenkool

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

'Turkse boerenkool met de knoflook-yoghurt en Çiğ köfte. Een verrassend lekkere combinatie en helemaal vegetarisch.'

Bereidingswijze

Turkse boerenkool

  1. Pel en snijd de ui fijn. Snijd de paprika en rode peper fijn.  

  2. Verhit olie in een pan en bak de ui, paprika en rode peper voor circa 5 minuten. Voeg vervolgens de boerenkool toe aan de pan met ongeveer 100 ml water en stoof op laag vuur voor circa 20 minuten. Breng op smaak met zout en peper.  

Knoflook-yoghurt

  1. Pers de knoflook en meng door de yoghurt

Bulgur-köfte

  1. Kook de aardappel in de schil in circa 15/20 minuten gaar. Laat even afkoelen en verwijder daarna de schil. Doe de aardappel in een kom van een vijzel en maal fijn tot een elastische en deegachtige substantie. 

  2. Wel de bulgur in warm water. Pel en snijd de ui grof. 

  3. Doe de bulgur, ui, peperpuree, komijn, zout en bloem in een keukenmachine en meng goed door. Voeg dan de aardappelpuree toe en meng tot een deeg. Draai dan tot een bol en leg in een kom. Maak je handen een beetje nat en rol kleine ovale ballen van het bulgur-mengsel.  

  4. Serveer de Turkse boerenkool met de knoflook-yoghurt op een grote schaal. En serveer daarnaast Çiğ köfte op een grote schaal. Garneer met peterselie. 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Lang geleden gemaakt en het was heerlijk, dus wil het weer gaan maken. Nu zie ik bij de bereiding van de bulgur köfte dat er bloem in moet, maar er staat geen bloem bij de ingrediënten. Hoeveel bloem moet erbij? M.v.G. Anja Crezee
Anja Crezee
28-11-2023

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.