Vulling
Stap 1:
Kook de parelgort volgens de bereidingswijze op de verpakking. Week de gedroogde paddenstoelen ongeveer 30 minuten in water.
Stap 2:
Giet de geweekte paddenstoelen af en maal deze samen met de kidneybonen grof in de foodprocessor tot het ongeveer de structuur heeft van gehakt.
Stap 3:
Meng in een kom het gemalen mengsel met de gekookte parelgort, eidooiers, sojasaus, boter, bloem en de specerijen. Laat het mengsel in de koelkast even opstijven en intrekken.
Deeg
Stap 1:
Verwarm de melk tot lauwwarm en voeg de gist toe.
Stap 2:
Vorm een bergje van de bloem op het aanrecht en maak er een kuiltje in. Bestrooi de rand van de bloem met het zout en giet de melk met het gist in het midden.
Stap 3:
Kneed het geheel ongeveer 5 minuten tot een deeg en voeg dan pas de boter toe. Als het deeg soepel aanvoelt, laat het dan afgedekt met plasticfolie ongeveer 30 minuten rijzen.
Stap 4:
Verwarm de oven voor op 220 °C boven en onderwarmte.
Stap 5:
Verdeel de vulling in porties van 50 gram en rol ze tot kleine worstjes. Verdeel ook het deeg in stukjes van 50 gram. Maak eerst bolletjes en rol deze vervolgens ovaal uit. Bestrijk de zijkanten met een beetje water en leg de vulling op het deeg. Sla de zijkanten naar binnen en rol het deeg op zodat de vulling is ingesloten.
Stap 6:
Leg de broodjes met de naad naar onder op een bakplaat met bakpapier. Laat de worstenbroodjes afgedekt ongeveer 1 uur rijzen.
Stap 7:
Meng voor het eistrijksel de eidooier met de room of melk. Bestrijk de broodjes met het eistrijksel. Bak de broodjes in de oven in ongeveer 12 minuten goudbruin en gaar.
Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.
0 reacties