De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vegetarische worstenbroodjes

Iedereen houdt van worstenbroodjes. Dit recept is een vegetarische twist op het origineel. 

60 min voorbereidingstijd
132 min (voor)bereidingstijd
Vegetarische worstenbroodjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Iedereen houdt van worstenbroodjes. Dit recept is een vegetarische twist op het origineel. 

Bereidingswijze

Vulling

Stap 1:
Kook de parelgort volgens de bereidingswijze op de verpakking. Week de gedroogde paddenstoelen ongeveer 30 minuten in water.

Stap 2:
Giet de geweekte paddenstoelen af en maal deze samen met de kidneybonen grof in de foodprocessor tot het ongeveer de structuur heeft van gehakt.

Stap 3:
Meng in een kom het gemalen mengsel met de gekookte parelgort, eidooiers, sojasaus, boter, bloem en de specerijen. Laat het mengsel in de koelkast even opstijven en intrekken.

Deeg

Stap 1:
Verwarm de melk tot lauwwarm en voeg de gist toe.

Stap 2:
Vorm een bergje van de bloem op het aanrecht en maak er een kuiltje in. Bestrooi de rand van de bloem met het zout en giet de melk met het gist in het midden.

Stap 3:
Kneed het geheel ongeveer 5 minuten tot een deeg en voeg dan pas de boter toe. Als het deeg soepel aanvoelt, laat het dan afgedekt met plasticfolie ongeveer 30 minuten rijzen.

Stap 4:
Verwarm de oven voor op 220 °C boven en onderwarmte.

Stap 5:

Verdeel de vulling in porties van 50 gram en rol ze tot kleine worstjes. Verdeel ook het deeg in stukjes van 50 gram. Maak eerst bolletjes en rol deze vervolgens ovaal uit. Bestrijk de zijkanten met een beetje water en leg de vulling op het deeg. Sla de zijkanten naar binnen en rol het deeg op zodat de vulling is ingesloten.

Stap 6:
Leg de broodjes met de naad naar onder op een bakplaat met bakpapier. Laat de worstenbroodjes afgedekt ongeveer 1 uur rijzen.

Stap 7:
Meng voor het eistrijksel de eidooier met de room of melk. Bestrijk de broodjes met het eistrijksel. Bak de broodjes in de oven in ongeveer 12 minuten goudbruin en gaar.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker