Tandir
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2:
Pel en halveer de knoflook. Besprenkel het vlees met de knoflook en de kruiden. Wikkel het vlees in twee vellen bakpapier. Pak daarna stevig in met aluminiumfolie en leg op een bakplaat. Vul de diepe ovenplaat met water of een bak met water en zet in de oven. Zet daarboven de bakplaat met de ingepakte lamsschenkels. Bak in circa 4 uur goudbruin en gaar in de oven.
Firikli as
Stap 1:
Verhit 1.5 el boter in een koekenpan totdat het gesmolten is. Voeg de olijfolie en vermicelli toe en bak goudbruin.
Stap 2:
Voeg vervolgens de bulgur en de firik en bak kort mee. Vul de pan met water totdat de bulgur en firik een vingerkootje onder staan. Voeg een snuf zout toe en kook op laag vuur. Voeg indien het te droog kookt extra water toe.
Stap 3:
Verhit 1 el boter in een koekenpan en bak de amandelen goudbruin. Meng vervolgens de rozijnen erdoor. Serveer de amandelen en rozijnen over de Firikli as.
Pittige sperziebonen
Stap 1:
Dop de sperziebonen en snijd in kleine stukken. Pel en snijd de ui fijn. Snijd de paprika en rode peper fijn. Snijd de tomaten in blokjes.
Stap 2:
Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan en bak hier in de ui, paprika en rode peper voor circa 5 minuten. Voeg vervolgens de sperziebonen toe en bak nog een keer voor circa 5 minuten.
Stap 3:
Voeg daarna de tomatenblokjes, tomatenpuree en stoof met de deksel op de pan voor circa 20 minuten. Voeg eventueel water toe indien nodig. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4:
Serveer de pittige sperziebonen samen met de firikli as en de tandir.
0 reacties