De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lamsschenkel met firikli as en pittige sperziebonen

Tandir, is misschien wel het meest geliefde lamsgerecht uit de Turkse keuken. Het vlees is zo zacht en mals en boordevol smaak dat je niet kunt stoppen met eten! Karsu deelt haar recept zodat ook jij dit heerlijke gerecht op tafel kunt toveren. 

30 min voorbereidingstijd
240 min kooktijd
Lamsschenkel

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

Tandir, is misschien wel het meest geliefde lamsgerecht uit de Turkse keuken. Het vlees is zo zacht en mals en boordevol smaak dat je niet kunt stoppen met eten! Karsu deelt haar recept zodat ook jij dit heerlijke gerecht op tafel kunt toveren. 

Bereidingswijze

Tandir 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Stap 2: 
Pel en halveer de knoflook. Besprenkel het vlees met de knoflook en de kruiden. Wikkel het vlees in twee vellen bakpapier. Pak daarna stevig in met aluminiumfolie en leg op een bakplaat. Vul de diepe ovenplaat met water of een bak met water en zet in de oven. Zet daarboven de bakplaat met de ingepakte lamsschenkels. Bak in circa 4 uur goudbruin en gaar in de oven. 

Firikli as  

Stap 1: 
Verhit 1.5 el boter in een koekenpan totdat het gesmolten is. Voeg de olijfolie en vermicelli toe en bak goudbruin. 

Stap 2: 
Voeg vervolgens de bulgur en de firik en bak kort mee. Vul de pan met water totdat de bulgur en firik een vingerkootje onder staan. Voeg een snuf zout toe en kook op laag vuur. Voeg indien het te droog kookt extra water toe. 

Stap 3: 
Verhit 1 el boter in een koekenpan en bak de amandelen goudbruin. Meng vervolgens de rozijnen erdoor. Serveer de amandelen en rozijnen over de Firikli as. 

Pittige sperziebonen 

Stap 1:  
Dop de sperziebonen en snijd in kleine stukken. Pel en snijd de ui fijn. Snijd de paprika en rode peper fijn. Snijd de tomaten in blokjes. 

Stap 2: 
Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan en bak hier in de ui, paprika en rode peper voor circa 5 minuten. Voeg vervolgens de sperziebonen toe en bak nog een keer voor circa 5 minuten.  

Stap 3: 
Voeg daarna de tomatenblokjes, tomatenpuree en stoof met de deksel op de pan voor circa 20 minuten. Voeg eventueel water toe indien nodig. Breng op smaak met zout en peper.  

Stap 4: 
Serveer de pittige sperziebonen samen met de firikli as en de tandir. 

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker