Bereiden
• Ontdooi de doperwten.
• Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
• Pel en snipper de uien.
• Pel en snijd de knoflook fijn.
• Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in halve ringetjes.
• Verhit voor de pittige citroen-knoflookolie een scheut olie om in te bakken in een pan en fruit de ui, knoflook en peper circa 5 minuten.
• Rasp intussen de citroenen en voeg de rasp toe aan de pan met ui en schenk er een scheut olijfolie extra vierge bij. Haal de pittige olie uit de pan en bewaar voor later.
• Maak de pan schoon en verwarm hierin een scheut olijfolie om in te bakken.
• Snijd de courgette in kleine blokjes en bak samen met de doperwten circa 5 minuten op hoog vuur.
• Halveer de prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in hele dunne halve ringetjes. Voeg de prei toe aan de pan met doperwten en warm heel kort door.
• Giet de spaghetti af, doe terug in de pan en breng op smaak met een beetje zout en laat de pan van het vuur af staan.
• Verwarm een koekenpan op hoog vuur en bak de gamba’s in circa 5 minuten rondom goudbruin en net gaar en breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en het sap van 1 citroen.
• Pluk en hak de peterselie fijn en meng door de gamba’s.
Serveren
• Schep de spaghetti op bord en verdeel er groente en gamba’s over.
0 reacties