De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pittige citroen-knoflookspaghetti met gamba’s

• Ontdooi de doperwten.
• Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
• Pel en snipper de uien.
• Pel en snijd de knoflook fijn.
• Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in halve ringetjes.

25 min (voor)bereidingstijd
Pittige citroen-knoflookspaghetti met gamba’s

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bereidingswijze

Bereiden

• Ontdooi de doperwten.
• Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
• Pel en snipper de uien.
• Pel en snijd de knoflook fijn.
• Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in halve ringetjes.
• Verhit voor de pittige citroen-knoflookolie een scheut olie om in te bakken in een pan en fruit de ui, knoflook en peper circa 5 minuten.
• Rasp intussen de citroenen en voeg de rasp toe aan de pan met ui en schenk er een scheut olijfolie extra vierge bij. Haal de pittige olie uit de pan en bewaar voor later.
• Maak de pan schoon en verwarm hierin een scheut olijfolie om in te bakken.
• Snijd de courgette in kleine blokjes en bak samen met de doperwten circa 5 minuten op hoog vuur.
• Halveer de prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in hele dunne halve ringetjes. Voeg de prei toe aan de pan met doperwten en warm heel kort door.
• Giet de spaghetti af, doe terug in de pan en breng op smaak met een beetje zout en laat de pan van het vuur af staan.
• Verwarm een koekenpan op hoog vuur en bak de gamba’s in circa 5 minuten rondom goudbruin en net gaar en breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en het sap van 1 citroen.
• Pluk en hak de peterselie fijn en meng door de gamba’s.

Serveren

• Schep de spaghetti op bord en verdeel er groente en gamba’s over.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker