Voorbereiding
-
Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 3 cm. Snijd de rode paprika in blokjes en snijd rode ui in halve ringen.
-
Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Bak als eerste de paprikablokjes en ui. Voeg dan de currypasta toe en bak dit al roerend circa 1 minuut. Voeg dan de pompoenblokjes toe. Bak dit kort mee.
-
Voeg het bouillonblokje, water, kokosmelk en santen toe aan de pan, roer goed door en laat de curry circa 15 minuten sudderen. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze toe aan de curry als de pompoen gaar is. Maak de curry verder op smaak met rasp en sap van een halve citroen.
-
Bewaar de curry gekoeld in een afsluitbare bak die geschikt is voor de magnetron.
Afmaken
-
Bak het Turkse brood af in een voorverwarmde oven op 200 °C voor ongeveer 10 minuten.
-
Leg de cashewnoten in een ovenschaal. Voeg er een eetlepel olijfolie, peper en zout en een gehalveerde teen knoflook aan toe. Meng door en zet ze bij het brood in de oven totdat ze goudbruin zijn gekleurd.
-
Verwarm de pompoencurry in de magnetron voor 5 minuten op 600 watt of in een ruime pan.
-
Snijd lange linten van de komkommer met behulp van een dunschiller en snijd de rode ui in dunne ringen met een mandoline. Meng de wittewijnazijn, suiker, peper en zout en komijnzaad in een ruime kom en voeg de ui en komkommer toe om zoetzuur te maken.
-
Meng de crème fraîche met wat fijngesneden koriander. Serveer de pompoencurry in een mooie grote schaal. Garneer de curry met de geroosterde cashewnoten en gesneden koriander (of peterselie). Serveer met het Turkse brood en een schaaltje zoetzuur en crème fraîche.
1 reactie