De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

een herfstige pompoentaart

Een herfstige pompoentaart maak je met dit eenvoudige recept van Miljuschka.

240 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
pompoentaart

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Wist je dat je met pompoen behalve heerlijke soepen, stoofschotels en stamppotten, ook taarten kunt maken? Zoals deze heerlijke herfstige pompoentaart!"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Maal de koekjes fijn (in een keukenmachine, hakmolen of in een goed gesloten plastic zakje en er vervolgens op slaan met een deegroller).

  2. Smelt de boter in een pan. Meng het kruim met de boter en amandelmeel. Druk het amandel-koekmengsel in de springvorm en zet het in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de overige ingrediënten en giet in de taartvorm. Bak de taart 10 minuten in de oven. Schakel daarna terug naar 180 °C en bak nog 35 minuten.

  4. Benader deze taart als een cheesecake, dus laat ‘m eerst helemaal afkoelen op het aanrecht, en dan minimaal 4 uur in de koelkast.

Pompoenpuree kopen

Pompoenpuree is geen veelvoorkomend product in Nederland. Met wat geluk kom je het tegen in het bio-schap van de buurtsuper of bij biologische winkels. Kun je het niet vinden? Geen paniek. Je maakt het makkelijk zelf. 

eetbaar pompoen

Pompoenpuree maken

Hak een pompoen in blokjes. Kook de blokjes gaar. Pureer de pompoen. De pompoenpuree moet nu het overige vocht kwijt dus laat je het in een fine zeef boven een bak uitlekken. Zo heb je binnen een handomdraai puree.

snijden pompoen

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker