De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

een herfstige pompoentaart

Een herfstige pompoentaart maak je zó.

300 MIN
pompoentaart

Een recept van

Wist je dat je met pompoen behalve heerlijke soepen, stoofschotels en stamppotten ook taarten kunt maken? Zoals deze heerlijke herfstige pompoentaart!

Bereidingswijze

  • Bekleed een bakvorm met bakpapier. Maal de koekjes fijn (in een keukenmachine, hakmolen of in een goed gesloten plastic zakje en er vervolgens op slaan met een deegroller). Smelt de boter in een pan. Meng het kruim met de boter en amandelmeel. Druk het amandel-koekmengsel in de springvorm en zet het in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de overige ingrediënten en giet in de taartvorm. Bak de taart 10 minuten in de oven. Schakel daarna terug naar 180 °C en bak nog 35 minuten.
  • Benader deze taart als een cheesecake, dus laat ‘m eerst helemaal afkoelen op het aanrecht, en dan minimaal 4 uur in de koelkast.

* Allereerst moet je pompoenpuree hebben. In Amerika kan je het overal kopen, maar wij moeten het in Nederland toch echt zelf maken. Het is heel simpel: hak een pompoen in blokjes. Kook de blokjes gaar. Pureer de pompoen. De pompoenpuree moet nu het overige vocht kwijt dus laat je het in een fine zeef boven een bak uitlekken. Nu heb je pompoenpuree! Je kunt voor de handigheid ook kant-en-klare blokjes pompoen in de vriezer van een grotere supermarkt kopen.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker