Met dit recept maak je een heerlijke gemarineerde zalm in Palermo-stijl... Met citroen, dus! Een heerlijk gerecht dat je zo op tafel zet.

Deze maaltijdbox is niet meer te bestellen.

Bestel hier je maaltijdbox voor aflevering 2

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

  • 200 g verse zalmfilet, zonder vel
  • 1 kleine rode ui
  • 1 citroen
  • 1/2 sinaasappel
  • 1/4 rood pepertje
  • 75 ml extra vierge olijfolie
  • grof zeezout
  • enkele takjes verse groene kruiden (bv kervel)

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Stap 1:
Snijd de zalm in plakjes van c.½ cm dikte en leg deze mooi rond op een groot plat bord. Bestrooi met een beetje grof zout.

Stap 2:
Snipper de ui fijn en strooi over de zalm. Rasp de schil van de citroen en sinaasappel met een fijne rasp over de zalm. Pers het sap uit de citroen en sinaasappel en giet over de zalm.

Stap 3:
Snijd de peper in dunne plakjes. Besprenkel de zalm ruim met olijfolie en bestrooi met de rode peper en wat takjes groene kruiden. Laat 30 minuten marineren in de koelkast.

Ontdek hier alle andere recepten uit De Grootste Kookclub van Nederland

Geef je waardering

73
Zalm
Zalm (verticaal)