Johnny Cakes
-
Doe 800 gram bloem, boter, suiker, zout en bakpoeder in een kom en meng goed door.
-
Meng in een maatbeker de koffiemelk en het water. Maak een kuiltje in het bloem-mengsel en giet hier het melkmengsel bij en kneed tot een deeg.
-
Voeg de laatste 200 g bloem toe aan het deeg. Kneed het deeg nog 5 minuten door totdat je een mooi glad deeg hebt. Bedek met een theedoek en laat 30 minuten op een warme plek rijzen.
-
Rol het deeg in een lange sliert en snijd in 25-30 stuks. Rol de gesneden stukjes in balletjes. Rol de balletjes uit tot ongeveer 3 tot 5 mm dik.
-
Verwarm een gietijzeren pan met 1 liter zonnebloemolie op medium vuur.
-
Doe ongeveer 3-4 plakjes deeg in de hete olie. Keer ze om wanneer ze naar boven komen drijven en bak in totaal in 3 tot 5 minuten goudbruin. Laat uitlekken op een bakplaat bedekt met keukenpapier. Herhaal tot alle Johnny cakes zijn gefrituurd.
Tuna Balls
-
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Laat de aardappelen afkoelen en snijd in kleine blokjes.
-
Rasp de ui, paprika en courgette.
-
Doe de tonijn, eieren, groente, aardappelen, kruiden, ketchup en ketjap in een kom en meng goed door.
-
Maak van het tonijnmengsel 16 tot 20 tonijnballetjes. Druk ze stevig plat tot 1 á 2 cm dik.
-
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan.
-
Bak de tuna balls per 5 stuks voor 2 minuten per kant in de koekenpan goudbruin. Herhaal tot alle tuna balls zijn gebakken.
2 reacties
heerlijk.
Kon alleen de gevu0lde eieren niet vinden, zoals in het programma extra werd toegevoegd. Jammer