Johnny Cakes
-
Doe 800 gram bloem, boter, suiker, zout en bakpoeder in een kom en meng goed door.
-
Meng in een maatbeker de koffiemelk en het water. Maak een kuiltje in het bloem-mengsel en giet hier het melkmengsel bij en kneed tot een deeg.
-
Voeg de laatste 200 g bloem toe aan het deeg. Kneed het deeg nog 5 minuten door totdat je een mooi glad deeg hebt. Bedek met een theedoek en laat 30 minuten op een warme plek rijzen.
-
Rol het deeg in een lange sliert en snijd in 25-30 stuks. Rol de gesneden stukjes in balletjes. Rol de balletjes uit tot ongeveer 3 tot 5 mm dik.
-
Verwarm een gietijzeren pan met 1 liter zonnebloemolie op medium vuur.
-
Doe ongeveer 3-4 plakjes deeg in de hete olie. Keer ze om wanneer ze naar boven komen drijven en bak in totaal in 3 tot 5 minuten goudbruin. Laat uitlekken op een bakplaat bedekt met keukenpapier. Herhaal tot alle Johnny cakes zijn gefrituurd.
Tuna Balls
-
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Laat de aardappelen afkoelen en snijd in kleine blokjes.
-
Rasp de ui, paprika en courgette.
-
Doe de tonijn, eieren, groente, aardappelen, kruiden, ketchup en ketjap in een kom en meng goed door.
-
Maak van het tonijnmengsel 16 tot 20 tonijnballetjes. Druk ze stevig plat tot 1 á 2 cm dik.
-
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan.
-
Bak de tuna balls per 5 stuks voor 2 minuten per kant in de koekenpan goudbruin. Herhaal tot alle tuna balls zijn gebakken.
4 reacties
heerlijk.
Kon alleen de gevu0lde eieren niet vinden, zoals in het programma extra werd toegevoegd. Jammer
Cups zijn een manier om ingredienten af te meten. Het gaat niet direct om het gewicht maar de hoeveelheid die in de cup past. Bij verschillende (web)winkels verkopen ze deze maatscheppen. De ingrediënten die je daarmee afmeet, hoef je daarna niet meer af te wegen. Handig, toch?
Groeten,
Amber van 24Kitchen