Oer-Hollandse gezelligheid is toch wel een grote pan op tafel met daarin iets lekkers... Sop in de pan is het lievelingskostje van Rudolph's vader. Binnenkort ook die van jou?

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Appelmoes

  • 4 goudreinetten
  • 1 scheutje water
  • 1 tl kaneelpoeder
  • suiker naar smaak

Sop in de pan

  • 500 g kippenlevers
  • 2 grote uien
  • 125 g boter
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 250 g champignons
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel maïzena
  • brood naar keuze

Extra nodig

  • pureestamper/staafmixer

Bereidingswijze

30 minuten

Appelmoes
Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in blokjes. Doe de appelblokjes in een magnetronbestendige schaal. Voeg het water, kaneelpoeder en eventueel een beetje suiker toe. Meng goed door. Dek de schaal af met magnetronfolie en zet circa 2-3 minuten in de magnetron op vol vermogen. Stamp de appels eventueel door met een pureestamper of pureer glad met de staafmixer.

Sop in de pan

Stap 1:
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Voeg de kippenlevers toe en zet het vuur uit. Laat circa 2 minuten staan. Dit heet broeien en voorkomt dat de levertjes straks erg gaan spetteren tijdens het bakken. Haal de levers uit de pan en laat goed uitlekken. Dep droog met keukenpapier en laat even afkoelen.

Stap 2:
Snijd de uien in kwart ringen. Smelt de helft van de boter in een koekenpan en bak de uien en de spekreepjes circa 4 minuten. Snijd de champignons in plakjes en voeg toe aan de uien. Bak nog circa 5 minuten.

Stap 3:
Meng in een kom de kippenlevers met de maizena en de bloem. Smelt de rest van de boter in een andere koekenpan en bak de levers om en om in circa 2 minuten krokant. 
Schep de gebakken uien, spekjes en champignons bij de levertjes en meng even door.

Stap 4:
Zet de pan met de levertjes en de gebakken groenten op tafel. Serveer met brood en appelmoes.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers

Geef je waardering

Sop in de pan
Sop in de pan 2