De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tempé in ketjapsaus met wintergroenten en rijst

Veganistisch koken moeilijk? Nee hoor, deze tempé in ketjapsaus met wintergroenten en rijst is bijvoorbeeld hartstikke lekker!

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Tempeh in ketjapsaus

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking of evt. in een rijstkoker.

2. Snijd de peper in stukjes (verwijder voor een milde versie eerst de zaadlijsten).

3. Pel en snijd de sjalotten en knoflooktenen. Doe twee derde ervan met de pepers in de vijzel en stamp tot een grove pasta.

4. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de pasta met een royale snuf zout 3 minuten. Voeg een scheut citroensap, 75-100 ml water en de ketjap toe en laat zachtjes inkoken tot een stroperige saus.

5. Snijd de kool in grove stukken en de peen in stukjes of plakjes.

6. Verhit een scheutje olie in een wok en fruit hierin de achtergehouden ui en knoflook met een beetje zout 2 minuten.

7. Voeg de kool en peen toe en bak nog 1 minuut.

8. Voeg dan de santen en een scheut water erbij. Laat 5 minuten stoven of tot de groenten beetgaar zijn en bijna al het water is verdampt. Breng op smaak.

9. Snijd intussen de tempeh in blokjes. Verhit een laag olie in de pan en frituur de tempeh in porties goudbruin.

10. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier, bestrooi met zout. Verwarm de ketjapsaus en schep de tempeh erdoor.

11.Schep de rijst, gestoofde groenten en tempeh in ketjap op de borden of in wijde kommen.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.