1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking of evt. in een rijstkoker.
2. Snijd de peper in stukjes (verwijder voor een milde versie eerst de zaadlijsten).
3. Pel en snijd de sjalotten en knoflooktenen. Doe twee derde ervan met de pepers in de vijzel en stamp tot een grove pasta.
4. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de pasta met een royale snuf zout 3 minuten. Voeg een scheut citroensap, 75-100 ml water en de ketjap toe en laat zachtjes inkoken tot een stroperige saus.
5. Snijd de kool in grove stukken en de peen in stukjes of plakjes.
6. Verhit een scheutje olie in een wok en fruit hierin de achtergehouden ui en knoflook met een beetje zout 2 minuten.
7. Voeg de kool en peen toe en bak nog 1 minuut.
8. Voeg dan de santen en een scheut water erbij. Laat 5 minuten stoven of tot de groenten beetgaar zijn en bijna al het water is verdampt. Breng op smaak.
9. Snijd intussen de tempeh in blokjes. Verhit een laag olie in de pan en frituur de tempeh in porties goudbruin.
10. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier, bestrooi met zout. Verwarm de ketjapsaus en schep de tempeh erdoor.
11.Schep de rijst, gestoofde groenten en tempeh in ketjap op de borden of in wijde kommen.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties