De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

blondies met affogato

Blondies zijn het kleine zusje van de welkbekende brownie. De witte chocolade en pecannoten smaken heerlijk met een aromatische affogato.

40 MIN
Blondies met affogato

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

Blondies zijn het kleine zusje van de welkbekende brownie. De witte chocolade en pecannoten smaken heerlijk met een aromatische affogato. 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2. Laat in een pan op heel laag vuur de boter met de witte chocolade smelten.

3. Mix de eieren met de suiker en een snuf zout licht en romig. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en spatel door het beslag. Spatel het chocolademengsel erdoor tot er een homogene massa ontstaat.

4. Hak de pecannoten grof en spatel door het beslag.

5. Schenk het beslag in de met bakpapier beklede vorm. Bak 35-45 minuten in de voorverwarmde oven.

6. Laat de blondie afkoelen, haal uit de vorm en snijd in blokjes.

7. Schep voor de affogato een bol ijs in een glas. Schenk de espresso erop en serveer naast de brownie.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker