Blondies zijn het kleine zusje van de welkbekende brownie. De witte chocolade en pecannoten smaken heerlijk met een aromatische affogato. 

Jet van Nieuwkerk

Ingredienten

12
Porties

  • 185 g witte chocolade (in stukken)
  • 185 g roomboter
  • 3 eieren
  • 250 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 snufje zout
  • 180 g bloem
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 125 g pecannoten (optioneel roosteren)

Affogato (per persoon)

  • 1 bol vanillle-ijs
  • 1 espresso

Extra nodig

  • bakpapier
  • brownievorm 23x23 cm
  • ijsbolletjesschep

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 40 minuten

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2. Laat in een pan op heel laag vuur de boter met de witte chocolade smelten.

3. Mix de eieren met de suiker en een snuf zout licht en romig. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en spatel door het beslag. Spatel het chocolademengsel erdoor tot er een homogene massa ontstaat.

4. Hak de pecannoten grof en spatel door het beslag.

5. Schenk het beslag in de met bakpapier beklede vorm. Bak 35-45 minuten in de voorverwarmde oven.

6. Laat de blondie afkoelen, haal uit de vorm en snijd in blokjes.

7. Schep voor de affogato een bol ijs in een glas. Schenk de espresso erop en serveer naast de brownie.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

67
Blondies met affogato
Blondies met affogato