Job en Perry

Ingredienten

4
Personen

  • 2 witte uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 winterpenen
  • olijfolie
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1/2 bos salie
  • 1 bos bladpeterselie
  • 200 ml witte wijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 l groentebouillon
  • 2 blikken cannellinibonen
  • 600 g schelvisfilet
  • zout

Extra nodig

  • braadpan
  • koekenpan
  • zeef

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm een goede scheut olijfolie in een braadpan en fruit de knoflook en ui totdat ze glazig zijn.

2. Schil de winterpenen en bleekselderij en snijd in kleine blokjes. Doe in de pan en fruit circa 3 minuten mee.

3. Snijd de salie en de steeltjes van de bladpeterselie fijn en doe in de pan.

4. Voeg de wijn, bliktomaten en groentebouillon toe aan de pan en laat circa 5 minuten inkoken. Laat de bonen uitlekken en voeg toe.

5. Strooi een snufje zout over de huid van de vis. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de schelvisfilet circa 6 minuten op de huid totdat deze knapperig is.

6. Leg de vis met de huid naar boven in de stoof en laat het vlees nog circa 2 minuten meegaren in de stoof. Pluk ondertussen de peterselieblaadjes.

7. Garneer de stoof met de blaadjes bladpeterselie en een scheutje olijfolie. Serveer in een diep bord.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

162
Italiaanse visstoof met cannellinibonen
Italiaanse visstoof met cannellinibonen