De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sajoer lodeh van oma irma

Verwarm de runderbouillon in een hapjespan. Snijd de rode pepers in schuine stukjes. Pel en snipper het ui fijn. Pel, snijd en maal de knoflook in de vijzel fijn. Voeg de rode pepers, ui en knoflook toe aan de bouillon. Snijd de tahoe en laos in blokjes.

35 min kooktijd
Sajoer Lodeh van oma Irma

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Verwarm de runderbouillon in een hapjespan. Snijd de rode pepers in schuine stukjes. Pel en snipper het ui fijn. Pel, snijd en maal de knoflook in de vijzel fijn. Voeg de rode pepers, ui en knoflook toe aan de bouillon. Snijd de tahoe en laos in blokjes. Meng de tahoe, laos en trassi met het mengsel in de pan. Roer het geheel goed door. 

Snijd de petehbonen in kleine stukjes. Verwarm olie in een koekenpan. Bak de petehbonen circa 3 minuten aan.

Voeg de petehbonen, daun salam, ketoembar, djinten, kemirinotenpasta en suiker toe aan het mengsel in de hapjespan. Roer het geheel goed door. Doe de deksel op de pan en laat circa 15 minuten sudderen.

Verwijder de uiteinden en snijd de sperziebonen in 3 stukken. Snijd de spitskool in grove stukken en verwijder het stronkje. Breng een pan met water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Blancheer de sperziebonen circa 3 minuten in de kokende bouillon. Schep de sperziebonen uit de bouillon en meng ze met het mengsel in de hapjespan.

Blancheer de spitskool in circa 1,5 minuten in de kokende bouillon. Meng de spitskool, gula djawa en santen met het mengsel in de hapjespan. Laat het geheel ongeveer 1,5 minuut koken. Niet te lang anders kan de santen gaan schiften. 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker