Deze taart is niet alleen fris maar ook fruitig. Een echte aanrader voor een zomerse picknick.

Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Personen

Taartbodem

  • 120 g pistachenoten
  • 100 g geraspte kokos
  • 2 el honing of ahornsiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el kokosolie, (in vaste vorm)

Vulling

  • 1 grote watermeloen, zonder pitjes
  • 1 el rozenwater

Topping

  • 500 ml kokosroom, ijskoud
  • 200 g aardbeien
  • 1 kiwi

Extra nodig

  • Foodprocessor
  • ronde taartring of springvorm
  • spuitzak

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 25 minuten

Taartbodem

Stap 1: 
Maal in een foodprocessor de pistachenoten en de geraspte kokos tot kruimels. Voeg de honing, vanille en de kokosolie toe en laat nog even kort draaien tot een pasta.

Stap 2: 
Druk het mengsel in de taartring of springvorm op een velletje bakpapier en laat circa 1 uur opstijven in de koelkast. 

Vulling 
Schil de meloen en snijd in een mooie ronde taartvorm, ongeveer zo groot of iets kleiner dan de bodem. Besprenkel de meloen met rozenwater en zet de meloen boven op de taartbodem op een schaal. 

Topping 
Klop de kokosroom in de mixer op hoge stand zo luchtig mogelijk. Schep de kokosroom in een spuitzak en spuit mooie toefjes rondom bovenop de taart. Garneer met plakjes kiwi en aardbei.  

TIP van Rudolph: 
Wil je de taart vegan maken? Vervang dan de honing door ahornsiroop.

 

Geef je waardering

55
Zomerse Watermeloentaart
Zomerse Watermeloentaart