- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit een beetje olijfolie in een pan en rul het gehakt. Breng het gehakt vervolgens op smaak met peper en zout en voeg het karwijzaad toe. Zorg ervoor dat alles goed door elkaar gemengd is.
- Voeg dan de rode kool toe. Laat dit mengsel in zo’n 5 minuten warm worden en haal de pan vervolgens van het vuur.
- Snijd de appels in blokjes en maak de aardappelpuree volgens de bereidingswijze van de verpakking. Voeg de appels toe aan de (eventueel zelfgemaakte) aardappelpuree.
- Voeg het gehaktmengsel toe aan de ovenschaal. Bedek dit mengsel met de aardappelpuree. Meng het paneermeel met de geraspte kaas en strooi over de aardappelpuree.
- Bak de ovenschotel in 15 tot 20 minuten af totdat de kaas goudbruin is.
Zelf aardappelpuree maken?
Schil de aardappels, snijd deze in blokjes en kook ze vervolgens in 20 minuten gaar. Stamp dan de aardappels fijn en voeg de opgewarmde melk toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Wil je de aardappelpuree extra romig? Voeg dan een klontje roomboter toe.
0 reacties