De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hartige profiteroles

Zelf hartige profiteroles maken? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste zelfgemaakte hartige soezen met tonijnvulling in het programma Shirma's Soul Food.

profiteroles 

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Profiteroles klinken heel chique, maar stiekem zijn het gewoon soezen! In dit recept laat ik je zien hoe ik een hartige variant maak met een tonijnvulling."

Meer gerechten van Shirma uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Profiteroles

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.  

  2. Doe de boter, water, melk en zout in een steelpan. Breng langzaam aan de kook en haal dan van het vuur af. Voeg de bloem toe en meng tot een stevig mengsel.

  3. Zet de pan weer op medium vuur en blijf 2 tot 3 minuten roeren om de bloem te garen. 

  4. Doe het beslag in een kom en laat even afkoelen. Voeg dan één-voor-één de eieren toe en mix met de handmixer op de laagste stand. Mix tot een glanzend en stevig beslag. 

  5. Vul de spuitzak met het soezenbeslag en knip een opening van 1 cm. Spuit ongeveer 30 rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. 

  6. Zet de bakplaat in de oven en bak ze 20 minuten tot de profiteroles goudbruin zijn.

  7. Zet de oven uit als de profiteroles klaar en laat ze nog 2 min rusten voordat je de ovendeur open maakt. Laat de profiteroles helemaal afkoelen voordat je ze vult.

Tonijn-vulling

  1. Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom. 

  2. Doe de gesneden ui, paprika, zout, zwarte peper, gedroogde koriander, gedroogde peterselie, sambal, mayonaise en de mosterd bij de tonijn in de kom en meng dit goed door. Dek af en zet in de koelkast. 

  3. Snijd de profiteroles open en vul de profiteroles met de tonijn-vulling.

Hoe voorkom je aangebrande profiteroles?

"Mijn truc is om de topjes van het beslag plat te drukken met een beetje water. Wanneer je het beslag op de plaat spuit, ontstaan er piekjes die snel aanbranden. Die verdwijnen met dit trucje als sneeuw voor de zon." 

water

Hoe eet je profiteroles?

"In het Caribische gebied eten we vaker hartige profiteroles dan de zoete variant. Ik vind de versie met tonijn het allerlekkerst. Geef ik een feestje dan staat deze snack gegarandeerd op tafel." 

Hartige & Mango Profiteroles

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker