Een laagjestaart ziet er altijd feestelijk uit. Deze variant maak je binnen een uur én je kan het meteen opeten. 

Rudolph van Veen
Rudolphs Bakery

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Ingredienten

6
Personen

Cake

  • 4 eieren
  • 120 g suiker
  • 100 g bloem
  • 60 g boter

Vulling

  • 500 ml slagroom
  • 1 tl vanille-extract
  • 60 g suiker

Afwerking

  • 400 g marsepein

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220 °C.

Stap 2:
Verwarm in een pan de eieren samen met de suiker, al roerend met een garde, tot 40 °C. Klop de eieren met suiker luchtig met de handmixer of in de keukenmachine.

Stap 3:
Smelt de boter. Zeef de bloem boven de kom en spatel door het eimengsel. Voeg daarna gevolgd de gesmolten boter toe.

Stap 4:
Verdeel het beslag over een bakplaat van ca. 30 x 40 cm (bekleed met bakpapier). Strijk het beslag gelijkmatig uit. Bak de cakeplak ongeveer 3 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.

Vulling + opbouw taart

Stap 1:
Klop slagroom met de vanille en de suiker luchtig en stevig.

Stap 2:
Snijd de randjes van de cakeplak af zodat je een rechthoekige cake hebt. Snijd de cake in vier stroken van ongeveer 25 x 8 cm. Stapel de taart op met steeds een laag cake en daarna een laagje slagroom. Eindig met een dun laagje slagroom bovenop.

Stap 3:
Rol het marsepein dun uit tot een plak waarmee je de hele taart kan bedekken. Bekleed de taart met de marsepein. De taart is meteen klaar om aangesneden.

Geef je waardering

647
Makkelijke laagjestaart
Makkelijke laagjestaart