De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kipcashewschotel uit Wokking Lekker

Meer wokking lekkere recepten? Bestel dan nu Danny's nieuwste boek Wokking Lekker!

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kipcashewschotel uit Wokking Lekker

Bereidingswijze

Meer wokking lekkere recepten? Bestel dan nu Danny's nieuwste boek Wokking Lekker!

Komkommer in het zuur
Breng de azijn met de suiker en de sambal aan de kook en haal dan de pan van het vuur.

Snijd de komkommer in dunne plakjes, leg ze in het zoetzuur en laat ze marineren tot de wokschotel klaar is. 

Wokschotel
Halveer de grote paddenstoelen. Halveer en was de struikjes paksoi en snijd ze in repen. Pel de rode uien en snijd ze in ringen.

Snijd de kip in stukjes. Verhit een scheut olie in de wok en bak de kip in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Schep de kip uit de wok.

Verhit opnieuw een scheutje olie in de wok. Wok de paddenstoelenmix op hoog vuur in circa 2 minuten goudbruin.

Voeg de paksoi en uien toe en bak ze circa 3 minuten. Voeg de kip toe en wok kort mee.

Meng de hoisinsaus en het sesamzaad door de wokschotel en breng op smaak met zout en peper.

Bestrooi de wokschotel met de cashewnoten en serveer met de komkommer in het zuur.

Danny Jansen geeft slimme kooktips en laat je zien wat je allemaal met een wok kunt maken. Ook deelt hij zijn beste wokgrappen!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.