Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Voor de kipcashewschotel

  • 125 g paddenstoelenmix
  • 2 struikjes paksoi
  • 2 rode uien
  • 4 kippendijen zonder bot
  • arachideolie
  • 3 el hoisinsaus
  • 1 el sesamzaad
  • zout en peper
  • 80 g geroosterde cashewnoten

Voor de komkommer in het zuur

  • 150 ml azijn
  • 150 g suiker
  • 1 el sambal badjak
  • 1 komkommer

Serveeradvies

  • mihoen

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Meer wokking lekkere recepten? Bestel dan nu Danny's nieuwste boek Wokking Lekker!

Komkommer in het zuur
Breng de azijn met de suiker en de sambal aan de kook en haal dan de pan van het vuur.

Snijd de komkommer in dunne plakjes, leg ze in het zoetzuur en laat ze marineren tot de wokschotel klaar is. 

Wokschotel
Halveer de grote paddenstoelen. Halveer en was de struikjes paksoi en snijd ze in repen. Pel de rode uien en snijd ze in ringen.

Snijd de kip in stukjes. Verhit een scheut olie in de wok en bak de kip in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Schep de kip uit de wok.

Verhit opnieuw een scheutje olie in de wok. Wok de paddenstoelenmix op hoog vuur in circa 2 minuten goudbruin.

Voeg de paksoi en uien toe en bak ze circa 3 minuten. Voeg de kip toe en wok kort mee.

Meng de hoisinsaus en het sesamzaad door de wokschotel en breng op smaak met zout en peper.

Bestrooi de wokschotel met de cashewnoten en serveer met de komkommer in het zuur.

Geef je waardering

200
Kipcashewschotel uit Wokking Lekker