De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

baklava met pistache en rozensiroop

Deze zoete lekkernij uit het oosten duurt even om te maken, maar het resultaat is het dubbel en dwars waard. Dat wordt smullen!

85 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Baklava met pistache en rozensiroop

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Laat de boter in een pan smelten. Maal in de keukenmachine de pistachenoten niet al te fijn. Houd een handje noten achter voor garnering.

3. Rasp de sinaasappelschil, pers het sap en meng met de gemalen pistachenoten.

4. Leg een stuk bakpapier onderin de schaal en bestrijk met boter. Leg hierop filodeeg, bestrijk met gesmolten boter. Maak zo 2 lagen deeg met boter. Verdeel hierover een laag pistachenoten. Maak zo steeds 3 lagen deeg met daarop een laag pistachenoten tot het deeg en de vulling op zijn. Eindig met deeg bestreken met boter.

5. Snijd de baklava met een scherp mes in kleine rechthoeken of ruiten (snijd helemaal door). Bak in circa 40 gaar en goudbruin.

6. Doe de suiker met het water in een pan. Voeg de rozensiroop met het zout erbij. Rasp de citroenschil en pers de helft uit. Voeg rasp en sap bij het suikermengsel en verwarm tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen.

7. Optioneel: Splits, voor de gesuikerde rozenblaadjes, de eieren (de dooier wordt niet gebruikt). Strooi de suiker in een kom. Haal de rozenblaadjes door het eiwit en vervolgens door de suiker. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en droog 45 minuten in de oven op 60˚C.

8. Haal de baklava uit de oven en schenk de suikersiroop eroverheen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

9. Bestrooi de baklava met de achtergehouden pistachenoten en evt. gesuikerde rozenblaadjes en eetbare rozenblaadjes.

Tip: bewaar het deeg onder een vochtige theedoek, zodat het niet uitdroogt terwijl je de baklava maakt.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker