De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Baklava met pistache en rozensiroop

Deze zoete lekkernij uit het oosten duurt even om te maken, maar het resultaat is het dubbel en dwars waard. Dat wordt smullen!

85 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Baklava met pistache en rozensiroop

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Laat de boter in een pan smelten. Maal in de keukenmachine de pistachenoten niet al te fijn. Houd een handje noten achter voor garnering.

3. Rasp de sinaasappelschil, pers het sap en meng met de gemalen pistachenoten.

4. Leg een stuk bakpapier onderin de schaal en bestrijk met boter. Leg hierop filodeeg, bestrijk met gesmolten boter. Maak zo 2 lagen deeg met boter. Verdeel hierover een laag pistachenoten. Maak zo steeds 3 lagen deeg met daarop een laag pistachenoten tot het deeg en de vulling op zijn. Eindig met deeg bestreken met boter.

5. Snijd de baklava met een scherp mes in kleine rechthoeken of ruiten (snijd helemaal door). Bak in circa 40 gaar en goudbruin.

6. Doe de suiker met het water in een pan. Voeg de rozensiroop met het zout erbij. Rasp de citroenschil en pers de helft uit. Voeg rasp en sap bij het suikermengsel en verwarm tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen.

7. Optioneel: Splits, voor de gesuikerde rozenblaadjes, de eieren (de dooier wordt niet gebruikt). Strooi de suiker in een kom. Haal de rozenblaadjes door het eiwit en vervolgens door de suiker. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en droog 45 minuten in de oven op 60˚C.

8. Haal de baklava uit de oven en schenk de suikersiroop eroverheen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

9. Bestrooi de baklava met de achtergehouden pistachenoten en evt. gesuikerde rozenblaadjes en eetbare rozenblaadjes.

Tip: bewaar het deeg onder een vochtige theedoek, zodat het niet uitdroogt terwijl je de baklava maakt.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.