De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

urker opgespoten cake

Door je favoriete likeur te gebruiken, geef je makkelijk een eigen twist aan deze gevulde slagroomcake met nougatine.

30 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Urkse Opgespoten Cake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Door je favoriete likeur te gebruiken, geef je makkelijk een eigen twist aan deze gevulde cake met nougatine. 

Bereidingswijze

Cake

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 °C. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Stap 2:
Rasp de citroen. Voeg de eieren, boter en de rasp van de citroen toe aan de mixer en laat circa 3 minuten draaien. Voeg de bloem en de suiker toe en laat de mixer circa 2 minuten draaien in de laagste stand, daarna nog 3 minuten in de middelste stand.

Stap 3:
Vet het cakeblik in en giet het beslag erin. Bak de cake circa 60 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen. Haal uit de vorm en leg de cake circa 30 minuten in de vriezer. Snijd de cake horizontaal in drieën.

Vulling

Stap 1:
Klop 300 ml slagroom met 50 g suiker stijf. Schep de stijfgeklopte slagroom in een spuitzak met een kartelmondje. Klop de rest van de slagroom met de rest van de suiker tot yoghurtdikte.

Stap 2:
Spuit banen slagroom op de onderste plak cake. Leg de middelste plak cake erop. Besprenkel deze plak met de likeur en spuit ook hier banen slagroom op. Leg de bovenste plak erop en besprenkel deze ook met likeur.

Stap 3:
Verdeel de dunnere slagroom met een spatel over de hele cake zodat deze helemaal rondom bedekt is. Zet de onderkant van de cake aan met de nougatine. Garneer de cake met aardbeien en de chocoladegarnering.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets 

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker