Door je favoriete likeur te gebruiken, geef je makkelijk een eigen twist aan deze gevulde cake met nougatine. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Cake

  • 4 eieren
  • 200 g ongezouten roomboter
  • rasp van een halve citroen
  • 200 g bloem
  • 200 g witte basterdsuiker

Vulling

  • 500 ml slagroom
  • 75 g suiker
  • 100 ml likeur naar keuze
  • 50 g nougatine
  • 3 aardbeien
  • chocoladegarnering naar keuze

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Cake

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 °C. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Stap 2:
Rasp de citroen. Voeg de eieren, boter en de rasp van de citroen toe aan de mixer en laat circa 3 minuten draaien. Voeg de bloem en de suiker toe en laat de mixer circa 2 minuten draaien in de laagste stand, daarna nog 3 minuten in de middelste stand.

Stap 3:
Vet het cakeblik in en giet het beslag erin. Bak de cake circa 60 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen. Haal uit de vorm en leg de cake circa 30 minuten in de vriezer. Snijd de cake horizontaal in drieën.

Vulling

Stap 1:
Klop 300 ml slagroom met 50 g suiker stijf. Schep de stijfgeklopte slagroom in een spuitzak met een kartelmondje. Klop de rest van de slagroom met de rest van de suiker tot yoghurtdikte.

Stap 2:
Spuit banen slagroom op de onderste plak cake. Leg de middelste plak cake erop. Besprenkel deze plak met de likeur en spuit ook hier banen slagroom op. Leg de bovenste plak erop en besprenkel deze ook met likeur.

Stap 3:
Verdeel de dunnere slagroom met een spatel over de hele cake zodat deze helemaal rondom bedekt is. Zet de onderkant van de cake aan met de nougatine. Garneer de cake met aardbeien en de chocoladegarnering.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets 

Geef je waardering

228
Urkse Opgespoten Cake
Urkse Opgespoten Cake (verticaal)