De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pikaballen

Zelf pikante gehaktballen maken? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste zelfgemaakte pikaballen in het programma Shirma's Soul Food.

Direct naar recept
Pikaballen

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Deze heerlijke pikante gehaktballen zijn echt mijn favoriet om te maken voor tijdens de borrel. De pikaballen zijn bij mij thuis altijd als eerste op! Let op door de madame jeanette zijn de pikaballen écht pittig!"

Bereidingswijze

Pikaballen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

  2. Hak de madam jeanette, ui, bosui, paprika, knoflook en bleekselderij grof. Voeg toe aan een een hakmolen en maal fijn tot een puree. 

  3. Doe het gehakt in een ruime kom en voeg de helft van de groentepuree samen met het ei, paneermeel, ketjap manis, zout en peper toe aan de kom en meng goed door. 

  4. Rol gehaktballen van 3-4 cm en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. 

Saus

  1. Zet een koekenpan op het vuur met de boter en laat smelten. 

  2. Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg samen andere helft van de groentepuree toe aan de koekenpan. Bak voor 5 minuten op hoog vuur. 

  3. Voeg het hete water, de mosterd, ketjap, sojasaus, ketchup, gedroogde peterselie, tijm, koriander, oregano en zwarte peper poeder toe aan de koekenpan. Laat 5 minuten sudderen.

  4. Voeg de pikaballen toe aan de tomatensaus. Laat enkele minuten meesudderen.

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Wat zijn pikaballen?

“Dit zijn de Antilliaanse pittige gehaktballetjes in tomatensaus. Zo ontzettend lekker voor tijdens een borrel. Let op! De balletjes zijn door de madame jeanette écht pittig.” 

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.