Pikaballen
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Hak de madam jeanette, ui, bosui, paprika, knoflook en bleekselderij grof. Voeg toe aan een een hakmolen en maal fijn tot een puree.
-
Doe het gehakt in een ruime kom en voeg de helft van de groentepuree samen met het ei, paneermeel, ketjap manis, zout en peper toe aan de kom en meng goed door.
-
Rol gehaktballen van 3-4 cm en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Saus
-
Zet een koekenpan op het vuur met de boter en laat smelten.
-
Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg samen andere helft van de groentepuree toe aan de koekenpan. Bak voor 5 minuten op hoog vuur.
-
Voeg het hete water, de mosterd, ketjap, sojasaus, ketchup, gedroogde peterselie, tijm, koriander, oregano en zwarte peper poeder toe aan de koekenpan. Laat 5 minuten sudderen.
-
Voeg de pikaballen toe aan de tomatensaus. Laat enkele minuten meesudderen.
0 reacties