De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gele curry met zoete aardappel

Makkelijk, snel en ontzettend lekker! Deze gele curry met zoete aardappel is een feestje voor het hele gezin.

gele curry met zoete aardappel

Een recept van

Jetske van den Elsen

jetske

Curry's komen oorspronkelijk uit India en zijn per definitie één van de lekkerste van nature plantaardige gerechten. Je kan veel verschillende ingrediënten toevoegen om je curry naar eigen smaak te maken. In dit recept kies ik voor zoete aardappel.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Week de gedroogde shiitake voor 45 minuten in warm water. 

  2. Was de rijst. Breng een pan met water aan de kook. Kook de rijst in circa 10 minuten gaar en laat nog enkele minuten stomen met de deksel op de pan.

  3. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes. Snijd de shiitake in stukjes. Pel en rasp de knoflook. Schil de gember en rasp fijn. 

  4. Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan of wok en fruit de knoflook en gember. Voeg de zoete aardappel, shiitake, limoenblad en het citroengras toe en bak kort mee. 

  5. Blus de pan af met de Picnic Kokosmelk en Picnic Gele-currypasta. Breng op smaak met de palmsuiker, de sojasaus en wat limoensap.

    Vind je de curry wat te dik? Voeg een scheutje water toe tot de gewenste dikte. 

     

  6. Haal het citroengras en limoenblad uit de curry. Serveer met de rijst en verse koriander. 

In Een Weekje Zonder neem je een kijkje in de wereld van plantaardig eten. Het perfecte handboek voor de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel.

mikko en jetske

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker