Deze cheesecake is een feestje om naar te kijken. Goed nieuws: de regenboogsprinkles van BAKD smelten in de oven maar lopen niet uit in het beslag. De felle kleurtjes knallen van je taart.

Ingredienten

12
Personen

Bodem

  • 250 g Lotus Speculoos
  • 110 g ongezouten roomboter, gesmolten
  • 1 snuf zout

Vulling

  • 600 g roomkaas op kamertemperatuur
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 25 g bloem
  • 230 g crème fraîche op kamertemperatuur
  • 80 g mascarpone op kamertemperatuur
  • 2 tl vanille-extract
  • 1/2 tl amandel-extract
  • 3 eieren
  • 130 g regenboogsprinkles (BAKD Rainbow Strands)

Extra nodig

  • springvorm van 20 cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 40 minuten
  1. Plaats het ovenrek in het onderste derde deel van de oven. Verwarm de oven voor op 150° C.
  2. Spuit een springvorm van 20 cm in met anti-aanbakspray.

Maak de bodem:

  1. Gebruik een keukenmachine of blender om de Lotus-koekjes te verkruimelen of plet ze in een plastic zak (afsluitbaar) met een deegroller.
  2. Meng de Lotus-koekkruimels en gesmolten boter in een kom met een spatel. Druk het koekjesmengsel in de bodem van de springvorm en eventueel tot halverwege de zijkanten. Druk de bodem goed aan en zorg dat deze niet te dun is.
  3. Bak de bodem ongeveer 10 minuten in de oven. Laat afkoelen terwijl je de vulling klaarmaakt.

Maak de vulling:

  1. Doe de roomkaas, mascarpone, suiker en bloem in een grote mengkom en meng op lage snelheid tot het glad is. Zorg dat het geheel goed gemengd is en schraap regelmatig met een spatel langs de randen.
  2. Voeg de crème fraîche, vanille-aroma en amandel-aroma toe en blijf mengen op lage snelheid tot alles goed is gemengd.
  3. Voeg de eieren één voor één toe en meng langzaam door na elk ei. Schraap regelmatig langs de randen met een spatel.
  4. Roer de sprinkles erdoor.
  5. Vet opnieuw de randen in van de springvorm als de bodem is afgekoeld. Giet daarna de vulling in de springvorm.
  6. Wikkel de springvorm in aluminiumfolie en plaats het in een grotere springvorm of ovenschaal. Vul de grote springvorm met water totdat het ongveer halverwege de zijkanten van de kleine springvorm. Het water moet onder de het aluminiumfolie blijven.
  7. Bak de cheesecake voor 1 uur in de oven.
  8. Zet de oven uit en laat de oven nog voor 30 minuten dicht. De cheesecake blijft garen.
  9. Zet daarna de deur van de oven op een kier en laat de cheesecake nog 30 minuten langzaam afkoelen. Zo komen er geen scheuren in de cheesecake.
  10. Haal de cheesecake uit de oven en uit het water en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  11. Verwijder het aluminiumfolie en plaats in de koelkast voor minimaal 5-6 uur of overnacht.
  12. Serveer met slagroom en eventueel meer sprinkles bovenop.

Dit recept is van Erica Moelker van BAKD.nl

Heb jij het recept gemaakt? Tag @letsgetbakd op Instagram en gebruikt de hashtag #sprinklejoy

Geef je waardering

58
Confetti-Cheesecake
Confetti-Cheesecake