Guacamole
- Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom.
- Meng met de rode ui, knoflook, limoensap, helft van de koriander en rode peper en breng op smaak met een snuf zout.
- Prak alles grof met een vork door elkaar en garneer met de overige koriander.
Quesadilla’s maken
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Meng in een kom de mais met de blokjes tomaat en de tonijn.
- Breng op smaak met een snuf zout.
- Verdeel het mengsel over 4 tortilla's en strooi hierover de geraspte kaas en de jalapeno-plakjes. Dek af met de overige tortilla's.
- Verhit een eetlepel olie in een koekepan.
- Bak ze per stuk in een koekenpan met deksel totdat de kaas gesmolten is.
- Snijd de quesadilla's in kwarten en serveer met de guacamole. Ook lekker met crème fraîche.
Optioneel
Snijd 1 rode ui in dunne halve ringen. Meng 50 ml rodewijnazijn met 3 el suiker. Marineer minimaal een half uur – liever langer - in het azijnmengsel. Laat uitlekken en serveer bij de quesadilla’s.
TIP
Maak je er een hoop tegelijk? Gebruik dan de oven. Verwarm ‘m tot 200 graden Celsius en bak de tortilla’s ongeveer 5-10 minuten, totdat de kaas is gesmolten en de tortilla’s goudbruin zijn. Gaan ze te hard? Dek ze dan af met wat aluminiumfolie. Dan kan de kaas langzaam smelten zonder dat de tortilla’s verbranden.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties