Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Smeer de portobello’s in met wat neutrale olie en besprenkel ze met zout en peper. Doe ze ongeveer 30 minuten in de oven totdat ze gaar zijn. Laat ze afkoelen en dep ze droog.
Maak ondertussen een mengsel van 250 g geraspte cheddar, 1 eigeel en ¼ tl bloem. Maak hier 4 bolletjes van. Druk ze een beetje plat zodat het schijfjes worden.
Druk de afgekoelde portobello’s plat en snijd over dwars doormidden. Doe een kaasschijfje tussen de twee helften van een portobello en vouw dicht. Herhaal dit voor alle portobello’s.
Kluts een ei. Dip de portobello’s eerst in de bloem, daarna in het ei en vervolgens in panko.
Giet de olie in een pan met dikke bodem. Frituur de portobello’s ongeveer 3 minuten op 180 graden Celsius tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden. Verhit wat olie in een koekenpan en leg de broodjes met de binnenkant naar beneden in de koekenpan en bak ze in ca. 2 minuten goudbruin op matige temperatuur.
Snijd een tomaat in 4 tot 6 plakken.
Meng de mayonaise, ketchup en mosterd door elkaar.
Beleg een hamburgerbroodje met een portobello, een plak tomaat, een blaadje sla en wat saus.
Serveer met friet.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
Meld je aan en praat mee