De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vietnamese rijstrolletjes met kip van de gourmet

Geïnspireerd door de Vietnamese keuken leggen we gevulde rijstrolletjes in ons gourmetpannetje.

60 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Vietnamese rijstrolletjes met kip van de gourmet

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

Bij gourmetten denken we al snel (vega)hamburger in een pannetje. Maar wij gaan daar verandering in brengen en jou inspireren met onze gourmet specials. Gourmet-recepten waarmee je jouw tafelgasten mee kunt verrassen. Geïnspireerd door de Vietnamese keuken leggen we gevulde rijstrolletjes in ons pannetje.

Bereidingswijze

  1. Schil en rasp de gember boven een kom. Pel en rasp de knoflook boven dezelfde kom. Verwijder de zaadlijsten uit de peper en hak de peper fijn. Meng met de suiker, sesamolie en sojasaus door de gember en knoflook. Schep de kip erdoor, dek af en laat minstens 1 uur marineren in de koelkast.
  2. Roer voor de dipsauzen in een kommetje de hoisinsaus, rijstazijn en water door elkaar.
  3. Pers de limoenen boven een ander kommetje uit. Snijd de peper, voeg toe en roer de vissaus en het water erdoor.
  4. Snijd de spitskool fijn. Snijd of rasp de peen in flinterdunne reepjes. Snijd de bosuien in fijne reepjes. Pluk de korianderblaadjes. Rangschik de groenten en koriander op een schaal.
  5. Hak de pinda’s. Doe in een kommetje. Leg de rijstvellen op een bord. Vul een schaal met water, zodat iedereen aan tafel de rijstvellen kan weken (dit weken duurt ongeveer 10 seconden).

Aan tafel:

  1. Bak op het gourmetstel in een scheutje olie de kip rul en gaar. Week een rijstvel, beleg in het midden een strook met koriander, groenten, pinda’s en kip. Vouw de buitenkanten over de vulling heen en rol op. Eet samen met de dipsauzen.

Meer gourmet-inspiratie? Bekijk snel al onze verrassende gourmet-recepten > 

Maak jij net zo'n lekker (al dan niet beter) gourmet-gerecht? Dan maak jij misschien wel kans op €5000! Stuur hier jouw gourmetpannetje in > 

In Nederland worden rond de feestdagen volop de gourmetpannen aangezet. In de Gourmet Specials schuift Jet van Nieuwkerk iedere aflevering aan bij de gourmettafel van een nieuwe familie. Daar maakt ze kennis met het gezin en hun gourmettradities. Ook duikt onze chef samen met één iemand van de familie de keuken in om de rest van het gezin en de kijker te inspireren met verrassende nieuwe gourmetgerechten. Nieuwsgierig naar de recepten? Die vind je natuurlijk bij ons op de website. 

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker