De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kabeljauw met pancetta, aardappelen en venkel-koolsalade

Vis bereiden hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze kabeljauw hoef je alleen maar in een plakje pancetta te rollen en in de oven te schuiven. Niets meer en niets minder!

30 min kooktijd
Kabeljauw met pancetta, aardappelen en venkel-koolsalade

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 240 °C of zo hoog als jouw oven kan. Schil en schaaf de aardappels in dunne plakjes met een mandoline.

2. Meng de aardappels met de crème fraîche, zout, peper en een scheutje olijfolie. Snijd de salieblaadjes fijn en meng door de aardappels.

3. Vet de ovenschaal een klein beetje in met olijfolie. Druk de aardappels in de ingevette ovenschaal, besprenkel met olie, strooi er zout over en bak circa 10 tot 15 minuten in de hete oven.

4. Begin vast met de salade: Doe 125 ml van de crème fraîche in een kom, rasp daarboven de schil van een citroen en knijp het sap van een halve citroen uit. Voeg olijfolie toe, breng op smaak met zout en peper en meng. Als de dressing te dik is, kun je eventueel een scheutje water toevoegen.

5. Snijd het groen en het bovenste stukje van de venkel. Bewaar. Halveer de venkel en schaaf in dunne plakken met de mandoline.

6. Snijd de kool doormidden en verwijder de buitenste bladeren, snijd fijn. Meng de venkel, kool en wortel met de dressing. Snijd of pluk het venkelgroen en voeg toe.

7. Bestrooi de kabeljauwfilets met iets zout en royaal peper. Wikkel de pancetta eromheen en leg op de aardappels. Bak nog 8-10 minuten in de oven, tot de vis gaar is.

8. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.

9. Knip of snijd de tuinkers en strooi met de pijnboompitten over de salade. Sprenkel er eventueel nog wat olijfolie over.

10.Zet de schaal met aardappels en kabeljauw op tafel. Geef er de salade bij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker