Bouillon
- Breng de kip in een pan met ruim koud water aan de kook.
- Snijd de groente in stukjes en voeg ze met de foelie, peperkorrels en de peterselie toe aan de pan met water en kip.
- Laat de bouillon circa 1 uur trekken en schenk de bouillon door een zeef.
- Pluk het vlees van de kip en snijd het kippenvlees in stukjes.
Pasteibakjes
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Kluts het ei. Bestrijk de randen van de helft van het aantal plakjes bladerdeeg met ei en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Steek uit de overige plakjes deeg cirkels en leg de uitgestoken plakjes en cirkels op de ingesmeerde plakjes bladerdeeg.
- Kerf met een mesje een ruitjesmotief in de cirkels en bestrijk ze met ei.
- Laat het bladerdeeg circa 20 minuten rusten.
- Bak het bladerdeeg in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Ragout
- Pel en snipper de ui.
- Smelt boter in de pan en fruit de ui.
- Voeg de bloem toe en gaar de roux circa 5 minuten. Voeg het water toe en roer goed door. Voeg de gezeefde kippenbouillon toe, kook circa 10 minuten door en schenk de room erbij.
- Snijd de paddenstoelen in stukjes en pluk en hak de peterselie.
- Voeg de paddenstoelen, peterselie en kippenvlees toe aan de ragout en roer goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
Serveren
- Snijd de cirkels uit het bladerdeeg en houd ze apart. Leg de plakjes bladerdeeg op borden, schep de ragout erin en leg de deksels erop.