De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Kippenragout

Deze pasteitjes met kippenragout zijn leuk en makkelijk om zelf te maken. Ook heerlijk om tijdens de feestdagen te serveren!

280 MIN
Kippenragout

Deze pasteitjes met kippenragout zijn een heerlijke klassiekers. Mijn recept is supermakkelijk om te maken! Gauw aan de slag.

Mounir Toub

Bereidingswijze

Bouillon

  1. Breng de kip in een pan met ruim koud water aan de kook. 
  2. Snijd de groente in stukjes en voeg ze met de foelie, peperkorrels en de peterselie toe aan de pan met water en kip.
  3. Laat de bouillon circa 1 uur trekken en schenk de bouillon door een zeef.
  4. Pluk het vlees van de kip en snijd het kippenvlees in stukjes.

Pasteibakjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Kluts het ei. Bestrijk de randen van de helft van het aantal plakjes bladerdeeg met ei en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Steek uit de overige plakjes deeg cirkels en leg de uitgestoken plakjes en cirkels op de ingesmeerde plakjes bladerdeeg.
  4. Kerf met een mesje een ruitjesmotief in de cirkels en bestrijk ze met ei.
  5. Laat het bladerdeeg circa 20 minuten rusten.
  6. Bak het bladerdeeg in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Ragout

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Smelt boter in de pan en fruit de ui.
  3. Voeg de bloem toe en gaar de roux circa 5 minuten. Voeg het water toe en roer goed door. Voeg de gezeefde kippenbouillon toe, kook circa 10 minuten door en schenk de room erbij.
  4. Snijd de paddenstoelen in stukjes en pluk en hak de peterselie.
  5. Voeg de paddenstoelen, peterselie en kippenvlees toe aan de ragout en roer goed door.
  6. Breng op smaak met zout en peper.

Serveren

  1. Snijd de cirkels uit het bladerdeeg en houd ze apart. Leg de plakjes bladerdeeg op borden, schep de ragout erin en leg de deksels erop.

Wat is lekker bij kippenragout?

Kippenragout wordt vaak geserveerd in een pasteitje van bladerdeeg. Het is ook lekker om je zelfgemaakte kippenragout te serveren met rijst en groenten zoals broccoli en sperziebonen. 

Hoe lang kun je kippenragout bewaren?

Verse kippenragout kun je maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast. Laat de ragout wel eerst goed afkoelen tot kamertemperatuur. Kippenragout kun je ook invriezen en 3 maanden in de vriezer bewaren. De ragout weer herbruiken? Haal de ragout een avond of ochtend van tevoren uit de vriezer en bewaar deze in de koelkast. Warm de ragout op in een pannetje en blijf hier constant in roeren. Haal de pan van het vuur voordat de saus begint te koken.

Welke kruiden in kippenragout?

Je kunt kippenragout op smaak brengen, door alleen zout en peper toe te voegen, of te experimenteren met verschillende kruiden en specerijen. Wij noemen knoflook, peterselie, ui, citroenrasp en foelie. Ook kun je de kippenragout nóg meer smaak geven door champignons toe te voegen.

Welke wijn bij kippenragout? 

Een kippenragout is heerlijk in combinatie met een volle rode wijn. Kies bijvoorbeeld voor chianti of een Bordeaux.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker