De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Risotto ai Funghi

Oma Rosa en Chef Danny tonen jou hoe je een heerlijke risotto ai funghi kan maken.
45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
risotto-hor (1).jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

"Deze voortreffelijke risotto is om van te watertanden! Wil je zelf een ultiem bordje comfort food maken, volg dan dit recept van Danny Jansen."

Bereidingswijze

Risotto ai funghi

  1. Pel en snipper de ui. Fruit de ui in een ruime steelpan in 2 eetlepels olijfolie tot de ui glazig is. Voeg dan de rijst toe. Bak de rijst voor 2 minuten op matig vuur. 

  2. Voeg de witte wijn toe. Blijf de rijst bakken tot de wijn is opgenomen. Voeg dan beetje voor beetje de kippenbouillon toe aan de rijst. Giet iedere keer een soeplepel erbij wanneer het vocht is opgenomen.  

  3. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. En hak de bladpeterselie fijn.

  4. Bak in een andere pan champignon in de roomboter goudbruin. Breng de kastanjechampignons op smaak met zout en peper en de fijngehakte bladpeterselie.  

  5. Breng de risotto wanneer het gaar is op smaak met zout en peper, versgeraspte Parmezaan en de gebakken kastanjechampignons. Serveer de risotto met extra geraspte Parmezaanse kaas en wat fijngehakte bladpeterselie. 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.