Een goede maaltijd aan het einde van de dag worden we erg gelukkig van. Deze buddha bowl zit vol met lekkere en voedzame ingrediënten.

Ingredienten

2
Personen

  • 2 zalmfilets met huid
  • 100 g gemengde quinoa
  • 50 g rode kool
  • 2 zoete aardappels
  • 1 rode ui
  • 100 g groene aspergetips
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 1 el vadouvan
  • 1 el ahornsiroop
  • zonnebloemolie
  • zout en peper
  • 1 el sojasaus
  • 1 el limoensap
  • 1 el honing
  • 1 el sesamzaad

Extra nodig

  • bakplaat
  • bakpapier
  • fijne rasp

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Spoel de quinoa af en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Schil en snijd de zoete aardappel in stukken en de rode ui in parten. Leg op de bakplaat. Bestrooi met zout, peper, vadouvan en zonnebloemolie en rooster in de oven voor 20 minuten. Schep om, leg de groene aspergetips erbij en rooster nog eens 10 minuten.

Doe een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilets op de huid aan op middelhoog vuur voor 8 tot 10 minuten tot ze net gaar zijn. Bestrooi met grof zeezout.

Rasp de citroen. Snijd de rode kool ragfijn en maak aan met 1 el olie, 1 el citroensap, citroenrasp en 1 el ahornsiroop.

Snijd de avocado open, verwijder de pit en snijd in dunne plakjes.

Maak een dressing door de sojasaus te mengen met de honing en het limoensap.

Schep de quinoa in een kom, leg er wat rode kool op en schep er de aardappel, rode ui, groene asperges en avocado bij. Leg hierop de zalmfilet en maak af met de dressing. Garneer met sesamzaad en geef er partjes citroen bij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

39
Buddha bowl
Buddha bowl