1. Sla het vlees tot ½ cm dik met een vleeshamer. Pel en snijd 1 sinaasappel in plakken. Snijd de koriander. Pel en snijd de ui in parten.
2. Wrijf het vlees in met de Mexicaanse kruiden, bestrooi met zout en peper en leg in een schaal. Pers de andere 2 sinaasappels uit boven het vlees. Schenk het bier erbij. Voeg de koriander, sinaasappelplakken en ui erbij. Dek af en laat circa 5 uur marineren.
3. Snijd, voor de salsa, de tomaten in blokjes. Snijd de korianderbos fijn. Snijd de jalapeño(’s). Pel en snipper de ui fijn. Meng in een kom en breng op smaak met zout en limoensap. Zet in de koelkast en laat de smaken een uurtje intrekken.
4. Steek de barbecue aan.
5. Snijd de maïskolven in stukken en leg op de barbecue.
6. Haal het vlees uit de marinade, laat iets uitlekken en rooster op de barbecue. Snijd in reepjes.
7. Leg de tortilla’s even op de barbecue.
8. Serveer het vlees met de maïs, salsa, tortilla’s en sour cream.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties