Het maken van een sandwich met zalm en komkommer is erg makkelijk. Het is niet alleen het perfecte brunchgerecht maar ook perfect voor op tafel tijdens pasen. Rudolph legt je uit hoe je dit makkelijk zelf kan maken. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

16
Personen

Komkommersandwiches

  • 1 eidooier (hardgekookt)
  • 1 el (zachte) mosterd
  • 1 el mierikswortel creme
  • 1 el poedersuiker
  • 1/4 tl cayennepoeder
  • 1/4 sap van citroen
  • 2 el appelcider
  • 150 g crème fraîche
  • 1/4 tl (zee)zout
  • 10 sneetjes wit casino
  • 1 komkommer

Sandwiches met gerookte zalm

  • 200 g roomkaas (kamertemperatuur)
  • 1/4 sap van citroen
  • 2 el melk
  • 1 bosje bieslook
  • 10 sneetjes wit casino
  • 250 g dungesneden gerookte zalm

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Komkommersandwiches 

Stap 1: 
Pureer voor de sandwichspread met een staafmixer de gekookte eidooier, mosterd, mierikswortel, suiker, cayennepeper, sap van de citroen, azijn, creme fraiche en het zout. 

Stap 2: 
Snijd de komkommer met schil in dunne plakjes. Je kunt hiervoor een kaasschaaf of mandoline gebruiken. 

Stap 3: 
Besmeer alle sneetjes met de sandwichspread. Beleg 5 sneetjes brood royaal met komkommer. Leg de andere 5 hier bovenop en druk goed aan. 

Stap 4: 
Snijd de korsten rondom af. Snijd de sandwich schuin in vieren.  

Sandwiches met gerookte zalm 

Stap 1: 
Snijd de bieslook fijn. Roer de roomkaas glad. Voeg het sap van de citroen en de melk toe en roer tot een gladde crème. Meng de bieslook erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 

Stap 2: 
Besmeer alle sneetjes brood met de roomkaas. Beleg 5  van de sneetjes met gerookte zalm en leg de andere sneetjes erop. Druk de sandwiches goed aan en snijd de korsten rondom af. Snijd de sandwiches schuin in vieren.  

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery?
>BEKIJK HIER DE RECEPTEN

Geef je waardering

89
Sandwich
High Tea