De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

high tea sandwiches met komkommer en gerookte zalm

Sandwiches zijn de perfecte kleine broodjes voor tijdens een brunch. Rudolph legt je uit hoe je dit makkelijk zelf kan maken. 

30 min voorbereidingstijd
Sandwich

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Het maken van een sandwich met zalm en komkommer is erg makkelijk. Het is niet alleen het perfecte brunchgerecht maar ook perfect voor op tafel tijdens Pasen."

Bereidingswijze

Komkommersandwiches

  1. Pureer voor de sandwichspread met een staafmixer de gekookte eidooier, mosterd, mierikswortel, suiker, cayennepeper, sap van de citroen, azijn, creme fraiche en het zout. 

     

  2. Snijd de komkommer met schil in dunne plakjes. Je kunt hiervoor een kaasschaaf of mandoline gebruiken. 

  3. Besmeer alle sneetjes met de sandwichspread. Beleg 5 sneetjes brood royaal met komkommer. Leg de andere 5 hier bovenop en druk goed aan. 

  4. Snijd de korsten rondom af. Snijd de sandwich schuin in vieren.  

Sandwiches met gerookte zalm

  1. Snijd de bieslook fijn. Roer de roomkaas glad. Voeg het sap van de citroen en de melk toe en roer tot een gladde crème. Meng de bieslook erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 

  2. Besmeer alle sneetjes brood met de roomkaas. Beleg 5  van de sneetjes met gerookte zalm en leg de andere sneetjes erop. Druk de sandwiches goed aan en snijd de korsten rondom af. Snijd de sandwiches schuin in vieren.  

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker