De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Groentechips

Op zoek naar een lekkere snack, maar wil je eens iets anders proberen? Dan zijn deze groentechips echt een aanrader!
10 min. voorbereidingstijd
60 min. oventijd
Direct naar recept
Zelfgemaakte groentechips.

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Wie houdt er nou niet van een bakje chips als je 's avonds op de bank een film aan het kijken bent? Met deze zelfgemaakte groentechips geniet je nog meer van die zenuwslopende film."

Bereidingswijze

Groentechips

  1. Verwarm de oven voor op 140 ºC. 

  2. Was alle groente, en schaaf ze op de mandoline op 1 millimeter dun. Schaaf de rode biet als laatste. Meng alle groente apart van elkaar met 1 eetlepel zonnebloemolie en een snufje zout. Beleg twee ovenplateaus met de plakjes groente.

  3. Spreid de plakken zoveel mogelijk uit. Dan gaat het bakken (drogen) sneller. Zet ze circa 1 uur in de oven. Hussel de plakken om de 10 minuten even om.

    Je kunt de groentechips circa 1 week in een luchtdichte bak bewaren.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.