Bacon in brownies? Dit is enorm populair in De Verenigde Staten, maar ook in Nederland worden ze steeds meer gegeten. Durf jij het aan?

Rudolph van Veen

Ingredienten

25
Porties

  • 175 g boter (kamertemperatuur)
  • 2 eieren (op kamertempratuur)
  • 100 g bacon (in plakjes)
  • 75 g cacaopoeder
  • 40 g ahornsiroop
  • 225 g poedersuiker
  • 50 g suiker
  • 170 g bloem
  • 100 g pecannoten

Extra nodig

  • vierkante brownievorm van 25 x 25 cm
  • keukenmachine of handmixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 20 minuten

Verwarm de oven voor op 150 °C. Bak de plakjes bacon krokant in een droge koekenpan en laat ze daarna afkoelen op keukenpapier.  

Vet de bakvorm in met een beetje boter en bekleed met een velletje bakpapier. Roer in de mixer de boter met de cacaopoeder en de ahornsiroop glad. Voeg de poedersuiker en de suiker toe en meng totdat dit goed is opgenomen. Voeg één voor één de eieren toe en laat de mixer net zolang draaien tot de eieren in het beslag zijn opgenomen. Voeg de bloem toe en mix kort totdat de bloem goed door het beslag gemengd is. Breek of snijd de bacon in stukjes en spatel door het beslag.  

Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk glad. Verdeel de pecannoten erover. Bak de brownie in de oven in circa 60 minuten gaar. Laat de brownie volledig afkoelen. Snijd de brownie in stukjes. 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers? Bekijk ze hier allemaal >  BEKIJK

Geef je waardering

40
Bacon-maple brownies
Bacon-maple brownies