De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

dorade uit de oven met turkse salade

Maak indruk op je vrienden en familie met deze lekkere dorade en frisse Turkse salade. Makkelijker om te bereiden dan je zou denken.

45 min kooktijd
dorade

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

Maak indruk op je vrienden en familie met deze lekkere dorade en frisse Turkse salade. Makkelijker om te bereiden dan je zou denken.

Bereidingswijze

Groenten 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Stap 2: 
Maak alle groente schoon. Schil de aardappelen, winterpeen en pastinaak. En snijd dit samen en de courgette in grove stukken. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Meng het paprikapoeder met de olijfolie en meng door de groente. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groente over een met bakpapier beklede bakplaat.  

Dorade met viskruiden 

Stap 1: 
Maak het kruidenmengsel door alle ingrediënten te malen met behulp van een vijzel. Meng de gemalen kruiden met de olijfolie en breng op smaak met een snufje zout. Wrijf de dorades in met het kruidenmengsel en leg op de groente of eventueel een tweede met bakpapier beklede bakplaat.  

Stap 2: 
Gaar de groente en vis 25-35 minuten in de voorverwarmde oven. Zet tot slot de oven op grillstand en breng de temperatuur naar 200 °C en grill circa 5 minuten tot de huid van de vis knapperig is. 

Turkse salade 

Stap 1: 
Doe de olijfolie, het sap van de citroen en een snufje zout in een kom. Meng goed door tot er een vinaigrette ontstaat. Snijd de cherrytomaten in vieren, de bosui in ringen en voeg toe aan de vinaigrette.  

Stap 2: 
Rasp de wortel. Snijd de ijsbergsla in reepjes, de komkommer en paprika in blokjes en meng dit met de tomaten en bosui in de vinaigrette.  

Opmaak 
Serveer de kruidige dorade met de ovengebakken groenten en Turksesalade.

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker