De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lichte coq au vin met witte wijn

Bak het spek goudbruin. Haal het spek uit de pan. Bak de kip in het vet van de spekjes rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan.

20 MIN
Lichte coq au vin met witte wijn

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bak het spek goudbruin. Haal het spek uit de pan. Bak de kip in het vet van de spekjes rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan.

Pel en snipper de rode ui. Snijd de wortels, venkel en de bleekselderij fijn. Pel en pers de knoflook uit en ris de tijm. Bak de ui, wortel, venkel, bleekselderij, knoflook en tijm in ca. 5 minuten glazig. Voeg de bloem toe en laat nog 5 minuten goed bakken totdat de bloem gaar is.

Voeg het spek, de kip, de witte wijn en de bouillon toe. Voeg net zoveel water toe totdat alles onderstaat.

Breng het aan de kook en zet het vuur zacht. Laat het ca. 2 uur pruttelen.

Snijd de houtachtige onderkanten van de groene en de stelen in stukken. Voeg die samen met de doperwten en de tuinbonen toe aan de pan en laat nog 5 minuten mee garen.

Serveer met brood.

Deze zomer trekken De Worsten van Babel het land in om te laten zien dat koken op de camping echt niet saai hoeft te zijn. De jongens rijden elke week met hun caravan naar de meest uiteenlopende campings waar ze op zoek gaan naar ingrediënten voor hun avondmaal. Wanneer ze voldoende ingrediënten hebben verzameld gaan ze aan de slag om er een origineel en smakelijk campingmaaltje van te maken.

Op elke camping verzamelen De Worsten de ingrediënten voor een gerecht bij de gasten, in ruil voor een plekje aan tafel. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker