Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de dadels in stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een ruime pan op hoog vuur en bak de pijnboompitten met een beetje zout in circa 3 minuten goudbruin. Voeg twee derde van de knoflook en het 5-kruidenpoeder toe en bak 2 minuten mee. Voeg de spinazie en de dadels toe en bak tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Leg de kipdijfilets op een snijplank en bedek met vershoudfolie. Klop met een steelpan de filets voorzichtig plat. Bestrooi de kip met een beetje zout en versgemalen peper. Schep het spinaziemengsel in het midden van de filets en vouw dicht. Vet aluminiumfolie in met olijfolie en wikkel de kip erin. Bak de kip in de oven in circa 25 minuten gaar. Meng de vulling die eventueel overblijft op het laatst met de doperwten en de maïs door de rijst.
Kook de rijst in water circa 8 minuten droog. Laat de rijst nog 5 minuten met de deksel op de pan staan en schep om.
Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een klein pannetje en fruit de resterende knoflook en de rode peper. Breng op smaak met een beetje zout en voeg er van het vuur af een flinke scheut olijfolie extra vierge aan toe.
Giet de maïskorrels af, spoel ze af met water en laat goed uitlekken. Meng de maïs en de doperwten door de rijst en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Haal de kip uit de folie.
Serveren
Schep de rijst op borden, leg de kip er op en schep er knoflook-peperolie over.
0 reacties