1. Verwarm de oven voor op 160˚C.
2. Snijd de boter in blokjes en mix met de basterdsuiker in de keukenmachine. Mix het vanille-extract, het ei en een snufje zout erdoor.
3. Voeg de bloem, havervlokken en baksoda en erbij en mix door elkaar.
4. Hak de macadamianoten en chocolade in stukken en meng samen met de cranberries door het deeg.
5. Maak 6 ballen van het deeg. Je kan evt. een deel bakken en het overige deeg in de koelkast of diepvries bewaren.
6. Duw de deeg ballen een beetje plat en bak de koeken op een met bakpapier beklede bakplaat 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Zet espresso’s voor de iced espresso. Laat evt. koelen in ijswater of wacht gewoon tot het afgekoeld is.
8. Haal de koeken uit de oven. Laat afkoelen, evt. op een rek.
9. Doe de espresso’s met een hand ijsklonten in de blender. Mix tot slush of dikke sneeuw. Schenk in een glas. En breng op smaak met melk en suiker.
10.Serveer de iced espresso met een haverkoek XXL.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties