De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lamsspiesjes met ananaschutney

Barbecueën is altijd een goed idee! Noni en Perry maken samen in de Brigade lamsspiesjes met ananaschutney. Jouw nieuwe zomer-favoriet!

45 min voorbereidingstijd
60 min wachttijd
Lamsspiesjes met ananaschutney

Een recept van

  • Perry de Man

    Perry de Man Brigade
  • Noni Kooiman

    Noni

"Deze lamsspiesjes met ananaschutney en flatbread is een flinke knipoog naar roti lam. Dezelfde smaken maar dan in een zomerse barbecueversie. Echt een feestje op je bord!"

 

Bereidingswijze

Lamsspiesjes marineren

  1. Snijd de lamsschouder in blokjes van 5 cm.  

  2. Rasp de ui en tomaat op een grove rasp in een grote kom. Rasp de knoflook erboven.  

  3. Voeg de masala, tomatenpuree en het verkruimelde maggiblokje toe en meng tot een marinade. 

  4. Voeg het lamsvlees toe en schep goed om. Laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast (langer mag altijd!).

    Vervang dan het vlees voor varken of kip. Je kunt ook het vlees een dag van tevoren al marineren.  

Ananas-chutney

  1. Snipper de uien fijn. Snijd de ananas in kleine blokjes. Kneus de kardemompeulen. 

  2. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur of op de bbq. Bak de kardemom, steranijs, mosterdzaad en chilivlokken 2 minuten tot de specerijen geuren.  

  3. Voeg de ui toe en fruit 5 minuten mee. 

  4. Voeg dan de ananas, kurkuma, water, rietsuiker en appelazijn toe. Breng op smaak met zout en laat zonder deksel circa 15 minuten zachtjes inkoken. Roer regelmatig door.

Platbrood voorbereiden

  1. Meng bloem, speltmeel, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de yoghurt, olijfolie en water toe. Kneed tot een soepel deeg. Laat 30 minuten rusten onder een schone theedoek.  

    Door speltmeel te gebruiken, worden je broodjes net wat steviger net iets steviger dan met gewoon meel. 

  2. Verdeel daarna in 8 bolletjes en rol uit tot platte broodjes. 

Zoetzure ui

  1. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen met een mandoline.  

  2. Meng de appelazijn, suiker, zout en water in een kommetje. Voeg de uien toe en laat intrekken tot gebruik.

Grillen & serveren

  1. Verhit de barbecue of grillpan.  

  2. Rijg het gemarineerde lamsvlees aan de spiesjes en grill in 8 tot 12 minuten rondom gaar en goudbruin.

  3. Grill tegelijk de platbroodjes. Bestrijk ze tijdens het bakken met wat boter, ghee of olie. Draai regelmatig om tot ze licht krokant en gaar zijn.

  4. Serveer de lamsspiesjes met de warme platbroodjes, de ananaschutney en zoetzure ui. 

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker