Lamsspiesjes marineren
-
Snijd de lamsschouder in blokjes van 5 cm.
-
Rasp de ui en tomaat op een grove rasp in een grote kom. Rasp de knoflook erboven.
-
Voeg de masala, tomatenpuree en het verkruimelde maggiblokje toe en meng tot een marinade.
-
Voeg het lamsvlees toe en schep goed om. Laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast (langer mag altijd!).
Ananas-chutney
-
Snipper de uien fijn. Snijd de ananas in kleine blokjes. Kneus de kardemompeulen.
-
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur of op de bbq. Bak de kardemom, steranijs, mosterdzaad en chilivlokken 2 minuten tot de specerijen geuren.
-
Voeg de ui toe en fruit 5 minuten mee.
-
Voeg dan de ananas, kurkuma, water, rietsuiker en appelazijn toe. Breng op smaak met zout en laat zonder deksel circa 15 minuten zachtjes inkoken. Roer regelmatig door.
Platbrood voorbereiden
-
Meng bloem, speltmeel, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de yoghurt, olijfolie en water toe. Kneed tot een soepel deeg. Laat 30 minuten rusten onder een schone theedoek.
-
Verdeel daarna in 8 bolletjes en rol uit tot platte broodjes.
Zoetzure ui
-
Snijd de rode ui in flinterdunne ringen met een mandoline.
-
Meng de appelazijn, suiker, zout en water in een kommetje. Voeg de uien toe en laat intrekken tot gebruik.
Grillen & serveren
-
Verhit de barbecue of grillpan.
-
Rijg het gemarineerde lamsvlees aan de spiesjes en grill in 8 tot 12 minuten rondom gaar en goudbruin.
-
Grill tegelijk de platbroodjes. Bestrijk ze tijdens het bakken met wat boter, ghee of olie. Draai regelmatig om tot ze licht krokant en gaar zijn.
-
Serveer de lamsspiesjes met de warme platbroodjes, de ananaschutney en zoetzure ui.
0 reacties