Frisse salade en ongelofelijk lekkere kipspiesjes. Op en top zomers en ook nog eens erg makkelijk om te maken. 

Karsu Dönmez

Ingredienten

4
Personen

kipspies

  • 2 tenen knoflook
  • 6 el yoghurt
  • 2 tl kerrie
  • 6 takjes tijm
  • 4 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 kg kipdijfilet
  • 2 tomaten
  • 4 groene pepers

Sumak-salade

  • 3 rode uien
  • 1 bos bladpeterselie
  • 1 snufje zout
  • 1 el sumak
  • 1 tl Pul biber (chilivlokken)

Feta-yoghurtdip

  • 75 g feta
  • 6 el Turkse yoghurt
  • 1/2 tl Pul biber (chilivlokken)

Extra nodig

  • Satéprikkers
  • grillpan

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 40 minuten

Kipspiesjes 

Stap 1: 
Pel en pers de knoflook. Meng voor de marinade de yoghurt, knoflook, kerrie, tijm, olie en citroensap- en rasp in een kom. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. 

Stap 2: 
Voeg de kip toe aan de marinade en marineer op zijn minst voor 2 uur (hoe langer, hoe lekkerder). 
 
Stap 3: 
Rijg het vlees, zodra het goed gemarineerd is, aan de satéprikkers. Verhit een grill(pan) of de barbecue tot deze goed op temperatuur is en grill de kipspiesjes rondom goudbruin en gaar. 
 
Stap 4: 
Halveer de tomaten en grill deze samen met de groene pepers totdat ze lichtgeblakerd zijn.  

Tip van Karsu: 
Besprenkel voor het grillen de tomaten met wat olie zodat ze niet vast plakken aan de grill. 
 
Sumak-salade 
Snijd de rode uien in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Meng in een kom de rode ui met een snuf zout en de sumak. Voeg vervolgens de peterselie en pul biber toe. Meng alles goed door elkaar en bewaar in de koelkast. 

Feta-yoghurtdip 
Verkruimel met je handen of vork de feta. Meng door de yoghurt en bestrooi met de pul biber. 
 
Opmaak 
Serveer de kipspiesjes met de feta-yoghurtdip en de sumak-salade. 
 
Tip van Karsu: 
Garneer de kipspiesjes met verse kruiden. 

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Geef je waardering

226
kipspies
kipzpies