De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

ceviche van zeebaars met venkel en grapefruit

Wij verzekeren je dat het maken van deze ceviche makkelijker is dan het uit te spreken.

30 min kooktijd
Ceviche van zeebaars met venkel en grapefruit

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Zet een steelpan met water een een snufje zout op en breng aan de kook.

2. Snijd de zeebaarsfilet in lange dunne plakken, het liefst met een zeer scherp trancheermes en leg in een schaal.

3. Zest de schil van de limoenen, 2 citroenen en 2 grapefruits. Snijd de kop en kont van alle citrusvruchten en snijd de schil eraf. Snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit.

4. Voeg de zeebaars toe aan de kom met de citrus. Snijd de rode peper in dunne ringetjes en de munt fijn. Pel en snijd de rode ui in halve dunne ringen. Voeg dit allemaal toe aan de kom en meng. Breng op smaak met zout. Plaats 10 minuten in de koelkast.

5. Blancheer ondertussen de tuinbonen door ze 3 minuten te koken en af te gieten onder koud stromend water. Dubbeldop ze door het vliesje eraf te halen.

6. Snijd de kop van de venkel en snijd in dunne plakjes op een mandoline, snijd ook de radijzen hiermee in dunne plakjes. Doe deze samen met de tuinbonen in een kom. Maak aan met een scheut olijfolie en een snufje zout.

7. Haal de zeebaars uit de koelkast en verdeel over een grote schaal. Leg de salade erop en besprenkel met de marinade van de vis. Leg de salade op een schaal en drapeer de stukken zeebaars eroverheen. Pers de overgebleven citroen en grapefruit over de vis uit. Besprenkel nog met olijfolie en de overgebleven marinade en serveer.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

  ‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

  Miniatuur

  Laat weten wat je van dit recept vindt

  Reacties op het recept

  0 reacties

  Ook lekker