1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng 2 pannen met water en zout aan de kook.
2. Kook in 1 pan de tuinbonen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel koud en dubbeldop ze.
3. Doe de paprika’s in een ovenschaal, schenk er wat olie over en rooster ze in de oven tot het vel geblakerd is.
4. Rooster 4 sneden brood eerst even in de oven. Gebruik je ouder (en dus droger) brood? sla deze stap dan over.
5. Pel 1 teen knoflook en snijd grof. Rasp de Parmezaanse kaas.
6. Doe voor de pesto de kruidenblaadjes in de keukenmachine met de grof gesneden knoflook, 75 gram Parmezaanse kaas, 2 in stukken gescheurde boterhammen (zonder korst), een scheutje ijswater en een royale scheut olijfolie. Pureer de pesto glad. Proef en breng op smaak met zout, peper en een klein beetje suiker.
7. Pel en snijd 1 teen knoflook. Maal het overige brood in de keukenmachine met de knoflook en wat zout.
8. Doe het broodkruim met een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Rooster op laag vuur krokant.
9. Haal de paprika’s uit de oven, dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 10 minuten apart.
10.Kook de pasta in de andere pan kokend water al dente. Voeg de laatste minuten de gedopte tuinbonen en doperwten erbij. Bewaar bij het afgieten wat kookvocht.
11. Ontvel de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten, scheur of snijd ze in stukken.
12. Houd 3-4 eetlepels van de pesto apart. Meng de pasta, erwten en tuinbonen met de rest van de pesto en wat kookvocht.
13.Scheur de burrata in stukken en leg met de paprika’s op een schaal. Lepel de achtergehouden pesto erover en besprenkel met olijfolie.
14. Doe de pasta over op borden. Strooi de pangrattato en de rest van de Parmezaanse kaas erover en besprenkel met een beetje olijfolie.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
Meld je aan en praat mee