De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

groene pasta pesto

Til je groene pasta pesto naar een hoger niveau! Maak je eigen basilicumpesto en pangrattato (knapperige topping). Zo verrassend heb je dit pasta-gerecht nog nooit gegeten.

30 MIN
Pasta met kruidenpesto en antipasti

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

"Pasta pesto is één van onze favorieten als we een snelle hap op tafel willen zetten. Daarbij uitpakken hoeft ook zeker niet lang te duren. Zelf een groen pestootje draaien duurt maar 2 minuten. Pangrattato maken trouwens ook. Omdat wij iets meer tijd hadden, hebben wij ook nog een antipasto van paprika gemaakt. Lekker man!"

Bereidingswijze

Pasta pesto

  1. Breng 2 pannen met water en zout aan de kook.

  2. Kook in 1 pan de tuinbonen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel koud en dubbeldop ze.

  3. Snijd de korsten van de boterhammen.  Rooster eerst even in de oven (of broodrooster).

  4. Pel 1 teen knoflook en snijd grof. Rasp de Parmezaanse kaas.

  5. Doe de basilicumblaadjes in de keukenmachine met de knoflook, 75 gram Parmezaanse kaas, de geroosterde boterhammen, een scheutje water en een royale scheut olijfolie. Pureer tot een pesto. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat suiker.

  6. Kook de fusilli in de tweede pan kokend water al dente. Voeg in de laatste minuten de gedopte tuinbonen en doperwten toe. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.

  7. Meng de fusilli, erwten en tuinbonen met de pesto en het kookvocht.

  8. Verdeel de pasta pesto over de borden. Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas, wat olijfolie en eventueel pangrattato.

Pangrattato (topping)

  1. Rooster 3 sneden brood eerst even in de oven (of broodrooster).

  2. Pel en snijd 1 teen knoflook. Maal het geroosterde brood in de keukenmachine met de knoflook en wat zout.

  3. Doe het broodkruim met een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Rooster op laag vuur krokant.

Antipasto paprika (bijgerecht)

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Doe de paprika’s in een ovenschaal, schenk er wat olie over en rooster ze in de oven tot het vel geblakerd is.

  3. Haal de paprika’s uit de oven, dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 10 minuten apart.

  4. Ontvel de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten, scheur of snijd ze in stukken.

  5. Scheur de burrata in stukken en leg met de paprika’s op een schaal. Lepel wat pesto erover en besprenkel met olijfolie.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker