- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Haal met een dunschiller of mesje 3 repen schil van de sinaasappel. Verwarm 250 milliliter water met het zout, suiker en sinaasappelschil tot de suiker is opgelost. Giet samen met de rest van het water in een ovenschaal die groot genoeg is voor de zalm en leg de zalm erin met de huidkant naar boven. Zet ½ uur in de koelkast.
- Verwarm voor de bietjes het water met de azijn, suiker, het zout, de peperkorrels en dille tot de suiker is opgelost. Snijd ondertussen de bieten in stukken. Giet het inmaakvocht op de bieten en laat staan terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt.
- Hak voor de yoghurtsaus de dille en de kappertjes fijn, meng met de yoghurt en een snuf peper. Snijd de overgehouden sinaasappel doormidden en pers de helft uit boven de yoghurtsaus. Roer door en zet in de koeling.
- Strooi 2 el rookmot en 1 el rooibosthee op het midden van de braadslee. Zet het rek er bovenop, haal zalm uit de pekel en leg erop. Dek de braadslee goed af met aluminiumfolie, plaats op middelhoog vuur voor 4 min, haal van het vuur en zet in de oven voor circa 10 min.
- Snijd het stokbrood in plakken. Verhit de grillpan op middelhoog vuur. Besprenkel de plakken brood met olijfolie en grill tot beide kanten mooie grillstrepen hebben.
- Zet het vuur van de zalm uit en verwijder het folie. Verdeel de zalm over de borden samen met de bieten, de yoghurtsaus en de toast. Knijp er nog wat sinaasappelsap over uit.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties