Winterwortelsoep

14
Makkelijk
Winterwortelsoep

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
Schil en snijd de wortel in stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de wortels circa 5 minuten. Pel en snipper de ui. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in stukjes. Schil de gember. Voeg de ui en peper toe aan de pan met wortels, rasp de gember erboven en bak circa 2 minuten mee. Schenk de sinaasappelsap en de bouillon erbij en kook de wortels in circa 10 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer.

Schep de soep in kommen, schep er een lepel crème fraîche in en garneer met koriander.

Ingredienten

4
Personen

Winterwortelsoep

  • 600 g winterwortel
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 cm gemberwortel
  • 500 ml sinaasappelsap
  • 250 ml groentebouillon
  • 60 ml crème fraîche
  • 2 takjes koriander
  • 500 ml sinaasappelsap
  • 250 ml groentebouillon
  • 60 ml crème fraîche
  • 2 takjes koriander

Extra nodig

  • staafmixer
  • rasp
Winterwortelsoep
Geef je waardering
14