De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mergpijpjes

Een échte klassieker! En waarom zou je ze nog kopen? Met dit recept van Miljuschka maak je deze mergpijpjes nu ook makkelijk (en nóg lekkerder) zelf! 

60 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Mergpijpjes

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Een échte klassieker! En waarom zou je ze nog kopen? Met dit recept van Miljuschka maak je deze mergpijpjes nu ook makkelijk (en nóg lekkerder) zelf! 

Bereidingswijze

Beslag 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht).  

Stap 2: 
Plet de frambozen fijn met een vork tot een puree en zeef de pitjes eruit. Bewaar het sap voor later. 

Stap 3: 
Scheid de eieren. Voor de ene kom heb je 100 g eiwit nodig (van ongeveer 3 tot 4 eieren). In de andere kom doe je de 5 eidooiers. 

Stap 4: 
Klop de eiwitten in een kom met 65 g suiker tot stijve pieken. 

Stap 5: 
Klop de eidooiers op met de 35 g suiker tot ze verdubbeld zijn in volume en het een wittige kleur gekregen heeft. 

Stap 6: 
Rasp de citroen en mix de citroenrasp door de opgeklopte eidooiers. Spatel de geklopte eiwitten voorzichtig door de eidooiers heen.
 

Stap 7: 
Zeef de bloem en spatel deze in delen door het beslag.
 

Stap 8: 
Vet de vierkante bakvorm in en doe het beslag erin, maak de bovenkant glad met een lepel of spatel. Bak het biscuit 20 tot 25 minuten in de oven tot deze goudbruin is. Laat afkoelen.
 

Tip van Miljuschka: 
Je kan de gaarheid testen door met je hand licht op de bovenkant te drukken. Veert het biscuit terug dan is het gaar. Deukt het in dan is het nog niet gaar en moet het nog iets langer bakken. 
 

Botercrème 
Mix de boter ongeveer 5 minuten op de hoogste stand totdat de boter witter eruit ziet en luchtig is geworden. Voeg de witte chocoladepasta toe en het merg van ½ vanillestokje en mix nog even door.
 

Afwerking mergpijpjes 

Stap 1: 
Snijd je vierkante biscuit horizontaal doormidden. Je hebt nu twee plakken: de bovenkant en de onderkant.

Stap 2:
Verdeel over
 de onderste plak de aardbeienjam. Doe de helft van de botercrème op de andere plak en leg deze ondersteboven op de plak met de jam. De jam en botercrème raken elkaar dus nu. Snijd dit vierkant in 6 gelijke banen.
 

Stap 3: 
Bestuif je werkbank met poedersuiker. Rol de marsepein uit tot een mooie rechthoekige plak van ongeveer 25x30 cm. Smeer deze plak in met de resterende helft botercrème. 

Stap 4: 
Pak 1 baan biscuit en leg deze verticaal op de rand van je plak marsepein. Rol nu het biscuit via de lange kant op, totdat het biscuit helemaal bedekt is met marsepein. Rol de andere 5 banen biscuit op dezelfde manier op.  

Stap 5: 
Snijd de 6 banen door tweeën. Zo heb je in totaal 12 mergpijpjes. 

Stap 6:
Smelt de chocolade au bain-marie en leg een bakpapiertje klaar. Dip de mergpijpjes met beide kanten in de chocolade en leg deze op het bakpapiertje. Laat uitharden. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker