Spekdeeg
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2:
Bak de gerookte spekreepjes in een droge koekenpan krokant. Laat de spekjes uitlekken op keukenpapier
Stap 3:
Meng de bloem, gebakken spekreepjes, reuzel en het ei. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
Stap 4:
Vet de ovenschaal in. Rol het deeg uit en bekleed de ovenschaal ermee. Bedek het deeg met bakpapier en verdeel de blindbakbonen erover. Bak circa 10 minuten in de oven. Laat na het bakken even afkoelen.
Vulling
Stap 1:
Kook de krieltjes in circa 10 minuten beetgaar. Stoom droog en laat even afkoelen. Snijd de krieltjes in stukjes.
Stap 2:
Snijd de wortel in blokjes en de ui in stukjes. Spoel de bruine bonen schoon en laat goed uitlekken. Snijd de appels met schil in stukjes.
Stap 3:
Kluts de eieren en meng de slagroom erdoor. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng de ui, wortels, bruine bonen, krieltjes en appels door het ei-roommengsel.
Stap 4:
Schep de vulling op het deeg in de ovenschaal. Bak de Vijfschaft-quiche circa 40 minuten in de oven.
Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets
0 reacties