Aziatische visburger met koriandermayonaise en avocado

22
Gemiddeld
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Verwijder het steeltje, de zaadjes en zaadlijsten van de rode peper. Maak de knoflook schoon. Haal de blaadjes van de koriandersteeltjes. Rasp de limoen. Doe de peper, knoflook, de helft van de koriandersteeltjes (de resterende steeltjes heb je niet meer nodig) en de helft van de limoenrasp in een keukenmachine. Mix tot fijne stukjes.

Snij de kabeljauw in stukken en voeg samen met het ei, paneermeel, mix voor vissaus en de helft van de sesamzaadjes toe aan de keukenmachine. Hak fijn, maar voorkom dat het een te gladde massa wordt. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje zonnebloemolie. Vorm ondertussen vier burgers van het vismengsel en bak goudbruin en gaar in de pan.

Verwarm ondertussen de azijn met de suiker, zout en resterende sesamzaadjes op laag vuur, tot de suiker is opgelost. Maak de radijsjes schoon en snij in plakjes. Voeg toe aan het azijnmengsel en zet apart.

Hak de korianderblaadjes heel fijn en meng met de mayonaise, yoghurt en resterende limoenrasp. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in plakjes. Halveer de bollen. Was de blaadjes sla en breng op smaak met een beetje limoensap. Verdeel de blaadjes over de bodem van de bollen en leg hierop de burgers. Top met de avocado, de ingelegde radijsjes en de koriandermayonaise. Sluit af met de bovenkant van de bollen en serveer gelijk.

Ingredienten

4
Personen

  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 1 limoen
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 el mix voor vissaus
  • 2 el sesamzaadjes
  • 100 ml wittewijnazijn
  • 2 el kristalsuiker
  • 0,5 tl zout
  • 8 radijsjes
  • 3 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 avocado
  • 4 harde ronde bollen
  • paar blaadjes kropsla
Geef je waardering
22