De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Aziatische visburger met koriandermayonaise en avocado

De lekkerste visburgers maak je zelf! Met deze Aziatische versie met koriandermayonaise en avocado zit je helemaal goed.

Direct naar recept
Aziatische visburger met koriandermayonaise en avocado

Bereidingswijze

Verwijder het steeltje, de zaadjes en zaadlijsten van de rode peper. Maak de knoflook schoon. Haal de blaadjes van de koriandersteeltjes. Rasp de limoen. Doe de peper, knoflook, de helft van de koriandersteeltjes (de resterende steeltjes heb je niet meer nodig) en de helft van de limoenrasp in een keukenmachine. Mix tot fijne stukjes.

Snij de kabeljauw in stukken en voeg samen met het ei, paneermeel, mix voor vissaus en de helft van de sesamzaadjes toe aan de keukenmachine. Hak fijn, maar voorkom dat het een te gladde massa wordt. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje zonnebloemolie. Vorm ondertussen vier burgers van het vismengsel en bak goudbruin en gaar in de pan.

Verwarm ondertussen de azijn met de suiker, zout en resterende sesamzaadjes op laag vuur, tot de suiker is opgelost. Maak de radijsjes schoon en snij in plakjes. Voeg toe aan het azijnmengsel en zet apart.

Hak de korianderblaadjes heel fijn en meng met de mayonaise, yoghurt en resterende limoenrasp. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in plakjes. Halveer de bollen. Was de blaadjes sla en breng op smaak met een beetje limoensap. Verdeel de blaadjes over de bodem van de bollen en leg hierop de burgers. Top met de avocado, de ingelegde radijsjes en de koriandermayonaise. Sluit af met de bovenkant van de bollen en serveer gelijk.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.