De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Cheese & onion burgers

Met dezelfde ingrediënten twee totaal verschillende hamburgers maken? Dat kan! Job & Perry leggen je uit hoe.
30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Cheese & onion burgers

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

"Met dezelfde ingrediënten kun je compleet verschillende burgers maken! Welke is jouw favoriet?"

Bereidingswijze

Burgers van Perry

  1. Begin, als je ze zelf maakt met de chips: Verhit de frituurolie tot 180˚C.

  2. Schil de aardappels en schaaf in dunne plakjes. Spoel met water en dep droog met keukenpapier of een schone doek.

  3. Frituur de aardappels in circa 3 minuten in porties goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

  4. Pel en snijd de uien in dunne ringen.

  5. Maak 8 hamburgers van het gehakt.

  6. Verwarm evt. de ovengrill voor. Verhit een grote koekenpan.

  7. Leg de hamburgers in de hete droge koekenpan. Kruid het vlees met zout en peper. Leg de uienringen erop en druk aan met een spatel.

  8. Keer na 3-4 minuten en bak ook de andere kant.

  9. Leg op elke hamburger een plak taleggio (plaats evt. onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is).

  10. Snijd de broodjes open, leg ze in de pan waarin de hamburgers gebakken zijn. Snijd de augurken en tomaten in plakken.

  11. Besmeer de broodjes met mosterd, beleg met een plak tomaat, augurk en 2 cheese & onion burgers. Serveer met de chips.

Burgers van Job

  1. Snijd de uien in dikke ringen en besmeer met mosterd. Haal door de bloem, eiwit en panko (= grof paneermeel) en bak ze krokant in olie. 

  2. Maak 4 hamburgers en bak ze in een droge koekenpan. 

  3. Paneer de taleggio met bloem, eiwit en panko en bak de kaas krokant in een laagje olie. 

  4. Beleg de broodjes met ui, een hamburger, tomaat, augurk en crispy gebakken kaas en zet vast met een satéprikker. 

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.