Burgers van Perry
-
Begin, als je ze zelf maakt met de chips: Verhit de frituurolie tot 180˚C.
-
Schil de aardappels en schaaf in dunne plakjes. Spoel met water en dep droog met keukenpapier of een schone doek.
-
Frituur de aardappels in circa 3 minuten in porties goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
-
Pel en snijd de uien in dunne ringen.
-
Maak 8 hamburgers van het gehakt.
-
Verwarm evt. de ovengrill voor. Verhit een grote koekenpan.
-
Leg de hamburgers in de hete droge koekenpan. Kruid het vlees met zout en peper. Leg de uienringen erop en druk aan met een spatel.
-
Keer na 3-4 minuten en bak ook de andere kant.
-
Leg op elke hamburger een plak taleggio (plaats evt. onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is).
-
Snijd de broodjes open, leg ze in de pan waarin de hamburgers gebakken zijn. Snijd de augurken en tomaten in plakken.
-
Besmeer de broodjes met mosterd, beleg met een plak tomaat, augurk en 2 cheese & onion burgers. Serveer met de chips.
Burgers van Job
-
Snijd de uien in dikke ringen en besmeer met mosterd. Haal door de bloem, eiwit en panko (= grof paneermeel) en bak ze krokant in olie.
-
Maak 4 hamburgers en bak ze in een droge koekenpan.
-
Paneer de taleggio met bloem, eiwit en panko en bak de kaas krokant in een laagje olie.
-
Beleg de broodjes met ui, een hamburger, tomaat, augurk en crispy gebakken kaas en zet vast met een satéprikker.
0 reacties