Voorbereiding
-
Schil en was de aardappelen. Snijd ze in 4 stukken. Kook de aardappelen in een grote pan met ruim water met een theelepel kerriepoeder en een bouillonblokje gaar met de deksel op de pan.
-
Maak roosjes van de broccoli. Schil en snijd ook de steel. Als de aardappelen 15 minuten koken, voeg je de broccoli toe. Kook voor 5 à 10 minuten. Giet af en laat droogstomen.
-
Stamp de broccoli en aardappelen (of knijp door een pureeknijper) en meng het met roomboter, crème fraîche en indien nodig een scheutje melk. Breng de broccolipuree verder op smaak met peper en zout. Bewaar de broccolipuree gekoeld in een afsluitbare bak die geschikt is voor de magnetron.
-
Zet wanneer je bevroren kabeljauw gebruikt de avond van tevoren in de koelkast om te ontdooien.
Afmaken
-
Pel en snipper een sjalot voor de saliebotersaus. Snijd de salieblaadjes fijn. Fruit de sjalot en salie in een eetlepel zonnebloemolie tot het glazig is. Blus af met een scheutje witte wijn en kookroom. Kook dit zo’n 3 minuten door. Haal daarna de pan van het vuur en voeg 2 eetlepels roomboter toe. Breng op smaak met peper en zout.
-
Verwarm de broccolipuree in de magnetron voor 4 minuten op 600 watt.
-
Snijd de bosuitjes in ringen en maak de paddenstoelen schoon.
-
Verhit 2 ruime bakpannen met zonnebloemolie. Zet 1 pan op hoog vuur en leg de kabeljauw erin. Matig daarna het vuur. Laat de vis liggen tot je ziet dat de minimaal de helft van de vis wit is gekleurd. Draai daarna de vis om met een brede schep en bak aan de andere kant gaar. Als de vis bijna gaar is voeg je een flinke klont roomboter toe en breng op smaak met peper en saus
-
Bak tegelijkertijd in de andere bakpan de paddenstoelen en bosui. Breng de paddenstoelen op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de pijnboompitten toe en bak deze kort mee.
-
Serveer de vis op de broccolipuree en gebakken paddenstoelen. Schep de saliebotersaus rondom het geheel.
0 reacties